Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası canlı izle! Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı kura çekimi

Başvurusunu tamamlayan binlerce vatandaş kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve nihai listenin belli olacağı tarihi araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura çekimi başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura sonuçları ne zaman nereden açıklanacak? İşte Sağlık Bakanlığı kura çekimi ile ilgili merak edilen detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2022 13:30

Başvurusunu tamamlayan binlerce vatandaş kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve nihai listenin belli olacağı tarihi araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura çekimi başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura sonuçları ne zaman nereden açıklanacak? İşte Sağlık Bakanlığı kura çekimi ile ilgili merak edilen detaylar...

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı kura çekimi başladı. 15 Mart'ta başlayıp 21 Mart'ta biten başvuru sürecinin ardından Sağlık Bakanlığı persoenel adayları heyecan içerisinde sonuçları merak ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları ne zaman nereden açıklanacak? Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura canlı yayın nasıl izlenir? İşte, Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli işçi alımı kura sonuçları ile ilgili merak edilenler... 

KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel kura çekimi Bakanlık bünyesinde Ankara'da bugün saat 09.00'da başladı. Kura çekimi saat 18.00'e kadar devam edecek.

KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIN NASIL İZLENİR?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli işçi alımı kura çekimi, Bakanlığın resmi YouTube hesabından canlı yayınlanıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 06-07 Nisan 2022 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacaktır. Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalından (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) yayınlanacaktır. Kura sonuçları aynı gün saat 22:00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ internet adresinden ilan edilecektir.

Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

İlan edilen kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL İŞÇİ ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Atama yapılacak 10 bin kadrodan 5 bin 175'i hemşire, 800'ü ebe ve 3 bin 293'ü sağlık teknisyeni-sağlık teknikerinden oluşacak. Atama yapılacak sözleşmeli pozisyonların unvan, branş, sayı ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı şöyle:

Ebe 800 (Lisans)

Fizyoterapist 195 (Lisans)

Hemşire 4397 (Lisans)

Hemşire 778 (Ortaöğretim)

Biyolog 3 (Lisans)

Çocuk Gelişimcisi 49 (Lisans)

Dil ve Konuşma Terapisti 26 (Lisans)

Diyetisyen 170 (Lisans)

İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) 23 (Lisans)

Odyolog 26 (Lisans)

Perfüzyonist 7 (Lisans)

Psikolog 146 (Lisans)

Sağlık Fizikçisi 14 (Lisans)

 

Yorumlar