Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sağlık Bakanı Koca Türkiye'nin dünya sıralamasını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs Covid-19'a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünya ülkeleri arasında yedinci sırada yer aldığını açıkladı. Bakan Koca, başkent Ankara'nın da iki doz aşılamada yüzde 75'in üzerine çıkarak Mavi kategoriye girdiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2021 22:23

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısına yer vererek, "Dün 236, bugün 217. Her gün, birbirinden çok farklı hayat hikayeleri son buluyor. Covid-19 kaynaklı, önlenebilir sebeplere bağlı ölüme karşı duyarlı olalım. Tedbirlere uyup, aşımızı olarak kendi hayatımızı ve başkalarını koruyalım." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, bir başka paylaşımında, Türkiye'nin Kovid-19'a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sırada olduğunu belirterek, bu başarının nedenlerinden birinin sağlık çalışanlarının içten ve eşsiz çabası olduğunu kaydetti.

Koca mesajında, sağlık çalışanlarının aşı konusundaki gayretlerini gösteren bir videoya da yer verdi. Videoda, Samsun İl Sağlık Müdürlüğünde Tıbbi Sekreter Emel Küçükoğlu'nun vatandaşlarla aşı konusunda yaptığı telefon görüşmeleri yer aldı. Küçükoğlu, yaklaşık 5 bin kişiyle görüştüğünü bunlardan 2 bine yakınını ikna ettiğini dile getirdi.

 ANKARA MÜJDESİ

Bakan Koca başkent için müjdeli haberi sosyal medyadan şu ifadelerle duyurdu:

"Covid-19’a karşı güçleniyoruz. İkinci doz aşı oranı bugün ANKARA’DA da %75’i geçti. MAVİ il sayımız 25. Toplum bağışıklığı için, 81 il, ikinci doz aşı oranında yarışalım!"

Ankara'nın da Mavi iller arasına katılmasıyla birlikte Türkiye risk haritasında düşük riskli illerin sayısı 25'e ulaşmış oldu.

Bakan Koca bu haberi de, "Covid-19'a karşı güçleniyoruz. Mavi il sayımız 25'e ulaştı!" şeklinde duyurdu.

Yorumlar