Anasayfa /  Güncel

Saçı yanlış kesen kuaföre ihmal sebebiyle mahkemeden tazminat cezası!

Hindistan'da bir kuaför saçlarını yanlış kestiği kadına yüklü bir miktarda tazminat ödeyecek.

Abone ol
Abone ol 24 Eylül 2021 14:38

Aashna Roy, 2018'de Delhi şehrindeki ünlü bir otel zincirinde bulunan kuaföre saçlarını kestirmeye gitmişti. Ancak kesim sırasında kuaför, kendisine tarif edilen kesim modelini uygulamamıştı. Saç bakım ürünleri için modellik de yapan kadın, saçlarının uzun kalmasını isterken kuaförkadının saçlarının büyük bir bölümünü kesmişti.

Bunun üzerine Roy, kuaföre ve bağlı bulunduğu otele karşı tazminat davası açtı.

Ulusal Tüketici Uzlaşmazlıkları Çözüm Komisyonu'nun (Consumer Disputes Redressal Commission -NCDRC) 21 Eylül'de gördüğü davada kadının "ihmal nedeniyle sinir krizi ve travma yaşadığı" belirtildi.

Duruşmada Roy'un modellik çalışmalarının yanı sıra bir şirkette iletişim yöneticisi olarak çalıştığı, işi gereği interaktif oturumlara ve görüşmelere katıldığı da belirtildi.

Söz konusu hatalı saç kesimi yüzünden kadının hem kendine güvenini kaybettiği hem de modellik kariyerinde ilerlemeye dair planlarının sekteye uğradığı ifade edildi. Ayrıca davada Roy'un kafa derisinin saç bakımı sırasında zarar gördüğü, kuaförün de şikayet üzerine kadına bedava saç bakımı sunduğu belirtildi.

Öte yandan otel ise kadının saçlarının kendisi tarafından tarif edildiği şekilde kesildiğini, tazminat davasının kötü niyetle açıldığını savundu. Roy'un yaşanan ihmalkarlıktan ötürü işini de kaybettiğinin belirtildiği duruşmada NCDRC, kuaförün kadına 20 milyon HindistanRupisi (yaklaşık 2,5 milyon TL) tazminat ödemesine kadar verdi.

Independent Türkçe, BBC, New Indian Express

 

Etiketler Saç Hindistan tazminat
Yorumlar