Anasayfa /  Foto Galeri

Sabunun zararı ortaya çıktı, duş alırken sabun kullanmayın! Sabunsuz temizlenmek mümkün mü?

Duşta olmazsa olmazlardan bir tanesi de sabun ya duş jelidir. Banyo yapacaksanız, duş alacaksanız banyonuzda mutlaka sabunun olması gerekiyor. Ama ezber bozacak bir bilgiden bahsederken, çok şaşıracaksınız. Sabunun zararı var! Uzmanlar duş alırken sabun ya da duş jeli kullanılmasını istemiyor. Sabunla duş almanın zararı ortaya çıktı. Peki sabunsuz duş almak mümkün mü? Sabunsuz duş almanın nasıl bir faydası var? İşte size çarpıcı bilgiler...

Sabunun zararı ortaya çıktı, duş alırken sabun kullanmayın! Sabunsuz temizlenmek mümkün mü? - Sayfa 1

İyi cilt bakımının tertemiz bir cilt olduğunu düşünme eğilimindeyiz. Nitekim, gerçek bir cilt bakımı çok daha farklı detaylar içeriyor. Tabii ki temiz olmak gerekli. Ancak her duşta, vücudunuzu tepeden tırnağa sabun ya da duş jeli gibi kimyasallara maruz bırakmak sağlığınız ve görünüşünüz için yarardan çok zarar verebilir. Bu tip ürünler, güzel koksalar da uzun vadede kullanımı cildinize zararlıdır, çünkü yüksek kimyasallar içerir. Peki sabun kullanmadan duş almaya başlarsanız vücudunuza ne olur?

Sabunun zararı ortaya çıktı, duş alırken sabun kullanmayın! Sabunsuz temizlenmek mümkün mü? - Sayfa 2

Cildinizin PH dengesini bozar

Sadece suyla banyo yapmak cildinizin koruyucu tabakasını dengeler. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Düzenli olarak kullanmak cildinizin PH dengesini bozabilir, kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Tabii ki bu kuruluk için nemlendirici kullanabilirsiniz ancak bu çok daha fazla kimyasal demek!

Sabunun zararı ortaya çıktı, duş alırken sabun kullanmayın! Sabunsuz temizlenmek mümkün mü? - Sayfa 3

Bakterilere karşı savunmasız hale gelir

Sabunla duş almak kısa vadede güzel kokmanıza neden olurken, aslında cildinizi bakterilere karşı daha savunmasız hale getirir. Sabunun içindeki sert bileşenler, cilt yağları ile cildimizde yaşayan bakteriler arasındaki dengeyi bozar. Bu da cildin daha fazla yağ ve bakteri üretmesine neden olur. Antibakteriyel sabunlar, kötü mikropların yanı sıra faydalı olanları da öldürdükleri için özellikle zararlıdır.

Sabunun zararı ortaya çıktı, duş alırken sabun kullanmayın! Sabunsuz temizlenmek mümkün mü? - Sayfa 4

Genital bölge için zararlı

Düzenli olarak sabunla banyo yapmak genital bölgeyi kurutarak belirli sağlık sorunlarına yol açabilir. Özel bölgenizi yıkamak için ılık su kullanmak daha faydalıdır.