Anasayfa /  Foto Galeri

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasından flaş gelişme! Pilot ile kulenin konuşmaları ortaya çıktı

Türkiye, dün akşam saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan gelen son dakika haberi ile sarsıldı. Pegasus Havayolları'na ait ve İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı pistten çıkarak 3 parçaya bölündü. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 179 kişi hastaneye kaldırıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan olaya ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı.

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasından flaş gelişme! Pilot ile kulenin konuşmaları ortaya çıktı - Sayfa 1

Pegasus Havayolları'na ait İzmir - İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 uçağın pisttan çıkarak parçalara ayrılmasına ilişkin olaydan son dakika haberleri peş peşe geliyor.

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasından flaş gelişme! Pilot ile kulenin konuşmaları ortaya çıktı - Sayfa 2

Dün akşam saatlerinde yaşanan feci olay, bir anda ülke gündeminin en çok konuşulan konusu durumuna geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 179 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyururken 3 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.



Sabiha Gökçen'deki uçak kazasından flaş gelişme! Pilot ile kulenin konuşmaları ortaya çıktı - Sayfa 3

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pegasus Havayolları'na ait uçağın pistten çıkarak parçalara ayrılmasına ilişkin olayda soruşturma başlattı.

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasından flaş gelişme! Pilot ile kulenin konuşmaları ortaya çıktı - Sayfa 4

PİLOT İLE KULENİN KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Edinilen son dakika bilgisine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı Kontrol Kulesi ile pilot arasındaki konuşmalar ortaya çıktı. Kule ile arama kurtarma ekipleri arasındaki diyaloglar da yayınlanmıştı.