Anasayfa /  Güncel

Sabih Kanadoğlu kimdir? Sabih Kanadoğlu neden vefat etti?

Eski Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 84 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2023 17:00

Eski Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 84 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Eski Yargıtay Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 85 yaşında Ankara'da yaşamını yitirdi. Sabih Kanadoğlu, bir zamandır Başkent Hastanesinde tedavi görüyordu.

Kanadoğlu, 20 Mayıs 1938'de Menemen'de dünyaya geldi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitiren Kanadoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1959 senesinde mezun oldu.

BİRÇOK GÖREVDE BULUNMUŞTU
Mesleğe Burhaniye hakim adayı olarak başlayan Sabih Kanadoğlu, sırasıyla Orhaneli ve Erzurum cumhuriyet savcılığı, Bingöl sulh hakimliği, Tokat ve Kırşehir ağır ceza mahkemesi başkanlığı, İzmir ceza hakimliği ile Bakırköy ağır ceza mahkemesi başkanlığı görevlerini yaptı.

1984'TE YARGITAY ÜYESİ OLDU
19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay üyeliğine giren Kanadoğlu, 26 Aralık 1994 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 11'inci Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASIYDI
Sabih Kanadoğlu, 21 Ocak 2001 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. Kanadoğlu, evli ve üç çocuk babasıydı.

"367" GÖRÜŞÜNÜ ORTAYA ATMIŞTI
Vural Savaş'tan sonra başsavcılık görevine seçilen Kanadoğlu, Savaş'ın Anayasa Mahkemesinde Fazilet Partisinin ve Halkın Demokrasi Partisinin kapatılması istemiyle açtığı davalarda süreci yürütmüştü.

Sabih Kanadoğlu ayrıca 2007'deki Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, Anayasa'nın 102. maddesine göre cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken nitelikli çoğunluk olan 367 oyun, sadece karar yeter sayısı değil, aynı zamanda toplantı yeter sayısı olduğu iddiasını ortaya koymuştu.

Yorumlar