Anasayfa /  Politika

Saadet Partisi açıkladı! İşte Oğuzhan Asıltürk'ün yerine gelen isim...

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerden Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesiyle, Milli Görüş Vakfı Başkanlığı'na getirilen isim belli oldu.

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2021 11:13

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerden Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesiyle, Milli Görüş Vakfı Başkanlığı'na getirilen isim belli oldu.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesinin ardından Milli Görüş Vakfı'nın başına kimin geleceği merak konusu olmuştu.

Milli Görüş hareketi için önemli bir yerde olan vakfın başına gelen ismi Saadet Partisi açıkladı. Partiden yapılan açıklamaya göre vakfın başına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu getirildi. 

Oğuzhan Asiltürk vefatından kısa bir süre önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmelerle gündeme gelmişti. Asiltürk, Saadet Partisi'ne kazan kaldırarak kurutay çağrısı yapmış ve kurultay için çalışmalarına haziran ayında başlamıştı. 

Asiltürk kurultay çağrısından kısa bir süre sonra koronavirüse yakalanarak 1 Ekim 2021'de hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili Milli Gazete'nin haberi şöyle:

“Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millî Görüş Vakfı’nın genel başkanı oldu.

Merhum Oğuzhan Asiltürk’ün dâr-ı bekâya irtihali sonrasında iki kez toparlanan vakıf mütevelli heyeti, ittifakla Recai Kutan’a genel başkanlık teklif etti. Kutan’ın sağlık problemlerinden dolayı kabul edemeyeceğini ifade etmesinin ardından yine ittifakla Karamollaoğlu, Millî Görüş Vakfı’nın genel başkanı seçildi.”

14 ŞUBAT 2020'DE KURULDU

Aralarında Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gibi isimlerin bulunduğu 9 isim Milli Görüş Vakfı’nı 14 Şubat 2020'de kurmuştu. 

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan tarafından başlatılan Milli Görüş hareketinin 50'inci yıl dönümü dolayısıyla kurulan vakfın amacının, bütün insanlığa refah ve huzuru sağlamak olduğu ifade edilmişti.

Vakfın, Resmi Gazete’de yayımlanan kuruluş ilanında şunlar kaydedilmişti:

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın milletimize miras olarak bıraktığı Milli Görüş; sevgi, şefkat, adalet ve merhameti esas alarak, hak ve adaleti, başta ülkemizde yaşayan insanlar olmak üzere, bütün insanlığa refah ve huzuru sağlamak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek.”

Vakfın kurucularının tamamı şöyle; Oğuzhan Asiltürk, Mehmet Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu, İlyas Tongüç, Salih Turhan, Hamdi Sürücü, İbrahim Nedim Titiz, Tacettin Çetinkaya, Atik Ağdağ.

Yorumlar