Anasayfa /  Dünya

Rusya'dan günde 140 uçakla Türkiye'ye gelecekler

Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak uçuşların yeniden başlaması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Alınan bu kararı Türkiye'ye duyulan güvenin göstergesi olarak yorumlayan turizmciler, gelen ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini düşünüyor.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2021 19:08

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatması kararı Antalyalı turizmciler tarafından sevinçle karşılandı. Rus tur operatörleri, bu yaz Rusya'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini belirtti. Öte yandan kış sezonuyla birlikte Rus turist sayısının 2019'da olduğu gibi 7 milyonu bulma öngörüsü de var. Türk turizmciler ise kayıpların artmaması için yasağın temmuzdan önce kalkmasının önemli olduğunu vurgulayarak sezonun bu yıl daha erken başlayacak olmasına dikkat çekti.

Rus havayolu şirketi Aeroflot; Antalya, Bodrum ve Dalaman'a birer, İstanbul'a iki ek sefer düzenleyeceğini açıkladı. Rusya'daki tur operatörleri Anex, Pegas, TUI Rusya ve Coral da 22 Haziran'dan itibaren 26 Rus şehrinden günlük 140 uçuşla Türkiye uçuşlarına başlayacak.

Etiketler Rusya Türkiye
Yorumlar