Anasayfa /  Dünya

Rusya, Ukrayna'ya 20 füze saldırısı düzenledi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Ukrayna topraklarına yönelik 20 füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Saldırılarda kullanılan 12 Kalibr tipi füze, Ukrayna hava kuvvetlerinin füze savunma birimleri ve uçakları tarafından etkisiz hale getirildi.

Abone ol
Abone ol 06 Ağustos 2023 10:47

Ukrayna Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde Rus güçlerinin Ukrayna'ya 62 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve bu saldırılarda 4 Şahed tipi insansız hava aracının da dahil olmak üzere birçok hedefin imha edildiği belirtildi. Ayrıca, Rus birliklerin Ukrayna askerlerinin mevzilerine ve yerleşim yerlerine 68 kez çok namlulu füze sistemleriyle ateş açtığı ve saldırılar sonucunda ölü ve yaralılar olduğu, sivil altyapı tesislerinin de zarar gördüğü ifade edildi.

Ukrayna hava kuvvetlerinin ise son bir günde yoğunlaştığı belirtilen bölgeleri 7 kez bombaladığı ve Ukrayna füze ve topçu birliklerinin de Rusya'ya ait birçok askeri hedefi vurduğu aktarıldı. Ancak, saldırılarda ölü ve yaralı sayıları hakkında henüz resmi bilgi verilmedi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün akşam Rusya'nın Harkov bölgesindeki Kupyansk şehrinde bulunan bir kan nakli merkezini güdümlü hava bombasıyla vurduğunu ve ölü ve yaralılar olduğunu belirtti.

Tüm bu gelişmeler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının devam ettiğini ve durumun ciddiyetini vurguluyor.

Etiketler ukrayna rusya füze
Yorumlar