Anasayfa /  Foto Galeri

Rusya - Ukrayna müzakeresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofis'te yapılan Rusya-Ukrayna Müzakere Heyetleri Toplantısı'na iştirak etti. İki ülke heyetlerine hitap eden Erdoğan, "Dünya sizden müjde bekliyor" dedi. Etkileyici bir konuşma yapan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetleri tarafından ayakta alkışlandı.

Rusya - Ukrayna müzakeresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı! - Sayfa 1

Türkiye'nin böylesine kritik bir dönemde iki ülke heyetlerini misafir etmekten ve barışı tesis etme yolundaki gayretlere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Rusya - Ukrayna müzakeresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı! - Sayfa 2

Liderlerinizin talimatları doğrultusunda yürüttüğünüz müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiş, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır. Görüşmeleri bu kapsamda canı gönülden destekliyoruz. Ülkeleriniz adına büyük gayret gösterdiniz göstermeye de devam ediyorsunuz. Bu nedenle sizleri şahsım, milletim adına ayrıca tebrik ediyorum.

Rusya - Ukrayna müzakeresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı! - Sayfa 3

Beşinci haftasına giren çatışmalar dostunuz ve komşunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor. Krizin başladığı ilk günden itibaren tırmanmanın önüne geçilmesi amacıyla her düzeyde samimi gayret sarf ettik. Aramızdaki dostluk, komşuluk, insani yakınlık özellikle bu hukukun yerine getirmeye çalıştık. Şahsen kıymetli devlet başkanlarınız başta olmak üzere pek çok mevkidaşın nezninde yoğun diplomasi mesaisi yürüttüm. Dışişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, Başdanışmanım İbrahim bey de muhataplarıyla sürekli temas halinde oldular. Söz sahibi olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her iki tarafında hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten adilane bir yaklaşım sergiledik.

Rusya - Ukrayna müzakeresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta alkışlandı! - Sayfa 4

Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz`in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık. Tükiye olarak barış ve istikrar için bölgemizde ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiç bir zaman kaçınmadık kaçınmayız. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir.