Anasayfa /  Güncel

Rodos adasında 30 bin kişi orman yangını nedeniyle tahliye edildi.

Yunanistan'a sadece 400 km mesafede bulunan Rodos adasında meydana gelen orman yangınları, adanın geniş bir bölgesini etkisi altına almış durumda. Turistler ve yerel halk, yangınla mücadele için çaba sarf ediyor, ancak güçlü rüzgarlar yangının hızla yayılmasına yol açıyor. Tahminlere göre, yaklaşık 30 bin kişi evlerinden ve otellerinden tahliye edildi ve hava koşullarının daha da kötüleşebileceği endişesi bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 23 Temmuz 2023 14:33

Yunanistan'daki durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarı yapıldı. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı sözcüsü Yarbay Yannis Artopoios, yangınların teşkilatın karşılaştığı en zorlu durum olduğunu ifade etti ve yangının insan kaynaklı olabileceğini belirtti. Kasıtlı, ihmal veya kaza sonucu çıkıp çıkmadığının araştırıldığını söyledi ve birçok kişinin ifade vermek üzere çağrıldığını bildirdi.

Yangın söndürme çalışmalarına 266 itfaiyeci, 42 araç, 5 helikopter ve 10 uçak katılıyor. Rodos'taki yangının, ülke genelindeki aktif yangınların en tehlikelisi olduğu belirtiliyor ve Ada'ya ek destek gönderildiği duyuruldu.

Rodos'taki yangın nedeniyle 3.500'den fazla kişi tahliye edildi. Özel tekneler ve Yunan sahil güvenliği adanın doğusundaki plajlardan insanları toplamak için çaba gösterirken, Yunan donanmasına ait gemiler de yardım için yola çıktı.

Meteorologlar, Yunanistan'da sıcaklıkların 45 dereceye ulaşmasını beklediklerini ve orman yangınları konusunda halkı uyardı. Türkiye'den yangın söndürme uçağı ve helikopteri de yardım için gönderilmişti.

Etiketler yangın yunanistan
Yorumlar