Anasayfa /  Dünya

Rick and Morty'nin yaratıcısı ve seslendirmeni Justin Roiland kovuldu!

"Rick and Morty" dizisinin yaratıcılarından olan ve dizinin iki ana karakteri Rick ve Morty'yi seslendiren Justin Roiland, aile içi şiddet suçlamaları nedeniyle görevden alındı.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2023 19:36

ABD TV kanalı Adult Swim, eski kız arkadaşına yönelik aile içi şiddet suçlamalarıyla ilgili kendisini savunmaya hazırlanan "Rick and Morty"nin yaratıcılarından Justin Roiland'ı görevden aldı. Kanal yaptığı açıklamada, Emmy ödüllü sitkom animasyonun ana karakterleri Rick ve Morty'yi seslendiren Roiland'ın dizinin 7'nci sezonunda yer almayacağını duyurdu. Salı günü yapılan açıklamada "Adult Swim, Justin Roiland ile ilişkisini sonlandırdı. Yetenekli ve özverili ekibimiz yedinci sezon için çok çalışıyor, 'Rick and Morty' devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Mayıs 2020'de yaşanan olayda, Kaliforniya'daki savcılar 42 yaşındaki Roiland'ı o sırada birlikte yaşadığı kadına ev içi şiddet uygulamakla suçladı. Roiland'a yöneltilen suçlamalar arasında tehdit, şiddet, dolandırıcılık, fiziksel yaralama ve alıkoyma yer alıyor.

Roiland''ın avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin "masum" olduğunu belirterek "Justin'in adını temize çıkaracağız" dedi.

BBC'nin haberine göre, bu ayın başlarında bir ön duruşmaya katılan ve 27 Nisan'da bir sonraki ön duruşmaya çıkacak olan Roiland yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

The Hollywood Reporter'a konuşan kaynaklar, dizinin devam edeceğini ancak Rick ve Morty karakterini seslendirmeleri için yeni isimlerin seçileceğini bildirdi.

Etiketler rick and morty
Yorumlar