Anasayfa /  Foto Galeri

Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte 1 Haziran sonrası normalleşme adımları

Milyonlarca vatandaş “Restoranlar ve kafeler ne zaman açılacak, 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler açılacak mı?” sorularına ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Mayıs ayı itibarıyla uygulanan birçok kısıtlama kaldırılırken lokanta, restoran, kafeler, kahvehaneler gibi birçok işyerinin hizmetini yalnızca paket servis ve gel-al şeklinde vermesine karar verilmişti. Buna göre restoranlar ve kafeler ne zaman açılacak, 1 haziran sonrası kafeler açılacak mı? İşte tüm gelişmeler…

Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte 1 Haziran sonrası normalleşme adımları - Sayfa 1

Tüm gözeler yarın yapılacak olan Kabine toplantısında... Hangi yasaklar kalkacak, hangi yasaklar devam edecek? Yeni yasaklar gelecek mi? Maske takma zorunluluğu bitiyor mu? Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Vatandaş ve esnaf rahatlama beklerken, uzmanlar yüksek Covid-19 vaka sayısına sahip illerde önlemlerin bir anda kaldırılmasını istiyor.

Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte 1 Haziran sonrası normalleşme adımları - Sayfa 2

Türkiye normalleşme takviminin ilk dönemini 1 Haziran Salı günü tamamlıyor. 1 Haziran'dan sonra normalleşme takviminin ikinci aşaması başlayacak. İkinci aşamada hangi yasaklar kalkacak? Yüz yüzü eğitim başlıyor mu? Kafe ve restoranlar açılacak mı? Sokağa çıkma yasakları sona mı eriyor? Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak ve yeni dönemin kurallarını belirleyecek. Vatandaş ve esnaf rahatlama beklerken, illere göre normalleşme adımlarının atılması gündemde. 

Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte 1 Haziran sonrası normalleşme adımları - Sayfa 3

En az 2 metre varsa maske takılmasın Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, Bakan Koca’nın dışarı çıkıldığında 2 metre mesafede başka kimse yoksa maske takılmasına gerek olmadığına dair sözlerini hatırlatarak, “Açık alanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Açık alanda ve 2 metre mesafenin korunduğu noktada biraz daha rahat davranılabilir” dedi.

Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte 1 Haziran sonrası normalleşme adımları - Sayfa 4

Ancak kapalı ortam ve mekanlarla ilgili tedbiri elden bırakmamak gerektiğine işaret eden Odabaş, “Kalabalık ortam, kapalı mekan ve kötü havalandırma toplumsal bağışıklık düzeyimiz yüzde 75’in üzerine çıkana kadar, halen büyük bir risk taşıyor. Bu mekanlardan kaçınılması, uzak durulması, bulunulan sürenin 10 dakikadan aşağıda tutulması, gerekli değilse kapalı alanlara girilmemesi vatandaşımızda dikkat etmesi gereken en önemli konu” uyarısını yaptı.