Anasayfa /  Güncel

Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakan Yardımcılığına Ayşe Ergezen atandı. Peki Ayşe Ergezen kimdir? Haberimizde...

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2018 15:06

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakan Yardımcılığına Ayşe Ergezen atandı .Peki Ergezen kimdir? Konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

AYŞE ERGEZEN KİMDİR?



Ayşe Ergezen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı yaptı. Ergezen, 1980 yılında, Balıkesir- Gönen’de doğdu. Bunun yanı sıra Ergezen Trablus’ta başladığı ilk öğrenim hayatını Gönen’de , Orta öğrenim hayatını ise İstanbul’da tamamladı ve 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme-Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu.

İsveç Jönköping Üniversitesinde Uluslararası İşletme eğitimi alan Ergezen, Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Küresel Siyaset alanında yaparak iş hayatına Finansbank’ta yönetici olarak başladı. Ayrıca Ergezen daha sonra kendi işini kurarak bu dönemde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 

Ayşe Ergezen, 2016 yılının Mart ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ayrıca Ergezen iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Yorumlar