Anasayfa /  Ekonomi

Resesyon nedir, ne anlama gelir? Resesyonun etkisi nelerdir?

Resesyon kelimesi, ekonomiyi takip edenlerin sıklıkla karşı karşıya geldiği kelimelerden biridir. Ekonomideki durgunluğu ifade eden resesyon kelimesi araştırılıyor. Peki resesyon nedir, ne anlama gelir? Resesyon olursa etkisi ne olur? İşte konuyla ilgili bilgiler...

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2022 18:34

'Resesyon Nedir, etkisi ne olur' sorusunun yanıtı piyasaları yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. İşte resesyonla ilgili bilgiler...

RESESYON NEDİR?

Resesyon kelimesinin ekonomide “durgunluk” olarak ifade edilebilir. Resesyon, Birkaç ayı geçen sürede ekonomide meydana gelen belirgin düşüş anlamına gelir.

RESESYON ETKİLERİ NELERDİR?

Resesyon, ülke ekonomisinde gelişen büyüme hızının ülkedeki nüfus artış hızından düşük olması nedeniyle, kişi başına belirlenen milli gelirin artış göstermemesidir. Böyle bir süreçte, toplam üretim miktarından gerileme olur ve milli gelir düşer.

Büyüme oranında gelişen 1 puanlık düşüş neticesinde, 80 ile 100 bin kişi aralığındaki işsiz kitlenin iş bulması imkansızlaşır. Bu süreçte, yatırım eğrileri düşer ve yeni iş kurmayı planlayanlar, bekleme sürecine geçer.

Yorumlar