Anasayfa /  Foto Galeri

Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli

Renault, “91. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı”nda Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli modelinin dünya lansmanını gerçekleştirirken, E-Tech ürün gamını da 3 Mart 2024 tarihine kadar sergileyerek fuarda kullanıcılarla bir araya gelecek.

Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli - Sayfa 1

Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli

  • Renault, 91. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli modelinin dünya lansmanını gerçekleştirdi.
  • Renaulution yaklaşımıyla doğan yeni nesil model Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, özgün ruhunu benzersiz tasarım öğeleriyle tamamlıyor.
  • Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, performanstan ödün vermeden ikonik tasarımı sergilemek için geliştirilen yeni nesil elektrikli platform AmpR Small üzerine üretilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.
  • Elektrikli otomobil sürüş keyfini farklı bir boyuta taşıyan yeni modelin, 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.
Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli - Sayfa 2

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Renault, bu yıl Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni nesil bir otomotiv şirketine dönüşümünü gözler önüne seriyor. Fuarda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve ikonik öğeleriyle dikkat çeken Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli benzersiz bir model. İlk kez 1972 yılında satışa sunulan ve kullanıcıların kalplerinde yer edinen bu özel model, şimdi en ileri teknolojilere ve elektrikli güç-aktarma sistemine sahip bir tasarım harikası olarak tekrar kullanıcıların kalbini fethetmeye geliyor.  Renault’daki elektrik devriminin yepyeni yüzü olan Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli’yi 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planlanıyoruz. MAİS olarak, Renault’daki elektrikli çağını OYAK vizyonu ile birleştirerek yeni modellerimizi kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli - Sayfa 3

Elektriğin ve yeniliğin simgesi 

Renault 5 çekici tasarımı, çok yönlülüğü ve yakıt ekonomisiyle bilinen eşsiz bir otomobildi. Satışa sunulduğu dönemde milyonlarca ailenin yaşam tarzına ve gereksinimlerine yanıt verdi. Bu son derece önemli mirası sürdüren Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, günümüzün toplumsal ve çevresel ihtiyaçlarına yanıt vermek için yeni yüzüyle tekrar kullanıcılarla buluştu.

Renault’daki elektrik devriminin yeni yüzü: Renault 5 E-tech %100 elektrikli - Sayfa 4

Benzersiz ve duyguları harekete geçiren tasarım

 

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, markanın diğer modellerine uygulanan tasarım kodlarını ikonik bir model olarak yeniden yazıyor. Retro-fütüristik tasarım özellikleri ve duyguları harekete geçiren ayrıntılar, modern bir bütün oluşturuyor.

 

Modern gövde orantıları

50 yıl içinde araç gövde orantıları önemli ölçüde değişti. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli her açıdan modern olan tasarımı ve özellikleriyle öne çıkıyor.

  • Minimum ön ve arka uzantılara sahip, dört büyük 18 inçlik jant.
  • Tekerlekler gövdeyle aynı hizada olup geniş iz aralığına sahip (önde 1,55 m ve arkada 1,53 m). 
  • 4 m'den kısa bir otomobil (3,92 m).