Anasayfa /  Ekonomi

Referandum sonrası Dolar ne kadar? Dolar düşecek mi? Dolar fiyatı

Referandum sonrası Dolar ne kadar? Dolar düşecek mi? Dolar fiyatı.Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar kuru yorumları! Güncel dolar fiyatı ne kadar? Dolar 17 Nisan 2017 düştü mü? Dolar fiyatı son dakika bilgileri haberimizde.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2017 10:42

Referandum sonrası Dolar ne kadar? Dolar düşecek mi? Dolar fiyatı.Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar kuru yorumları! Güncel dolar fiyatı ne kadar? Dolar 17 Nisan 2017 düştü mü? Dolar fiyatı son dakika bilgileri haberimizde.







Dolar referandum sonuçları sonrası kaç lira oldu sorusunun yanıtı 17 Nisan 2017 tarihli canlı dolar kuru verileriyle netleşti. Referandumdan evet çıkması sonrası dün akşam saatlerinde düşüşe geçen dolar 3.62 liraya kadar gerilemişti. Bugün ise dolar yükselişle güne başladı. Dolar/TL bugün 3.67 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69'un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376'ya kadar çıkmıştı. Peki dolar ne olur? Dolar düşer mi çıkar mı? Dolar ne zaman ucuzlayacak? 17 Nisan dolar yorumları ve uzmanların dolar kuru tahminlerinin detayları haberimizde. 



Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30'da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Şu dakikalarda ise 3,67 civarında seyrediyor. Euro/TL ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor. Uzmanlar, dün anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından TL varlıklara ilginin arttığını belirterek, döviz kurlarının gerilediğini, pay piyasalarında ise alımların güçlendiğini söyledi.





Dolar 3.60 lira olabilir: Belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte TL'de görülen yükselişin kuru 3.60 seviyesinin altına çekebileceğinin altını çizen gelişen piyasalar kıdemli ekonomisti Tatha Ghose, CDS spreadlerinin kısa vadede 215 baz puana yaklaşabileceğini belirtti. Bununla beraber söz konusu hareketlerin sürdürülemez olduğunu belirten kuruma göre piyasalarda dikkatler, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu diğer siyasi zorluklara dönecek.

Öte yandan uzmanları referandum sonuçlarının Türk Lirası üzerine etkisini de değerlendirdi. Türk Lirası, anayasa değişikliğine ilişkin Pazar günü gerçekleştirilen referandumdan yüzde 51.4 “evet” oyu çıkması ardından değer kazandı. Referandumun ardından gelen kurum beklentileri, Türk Lirası'nın ve Türk varlıklarının değer kazanacağı yönünde.



Referandum sonuçları arasında az bir fark bulunmasının piyasalar tarafından erken seçime karşı bir argüman olarak görülebileceğini belirten kurum ekonomisti İnan Demir, bunun AK Parti'nin meclisteki çoğunluğunu erozyona uğratabileceği anlamına gelebileceğini belirtti. Londra'da Nomura Plc ekonomisti Demir, TL'nin güçlenmesini ve getiri eğrisindeki baskının artmasını beklemesine karşın, yükselişin şiddetinin erken seçim ihtimali ve parasal genişlemenin zamanlamasına bağlı olacağını ifade etti.





Referandumun ardından siyasette süregelen belirsizliğin “en azından kısa vadede” kalktığını belirten Rabobank gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys, TL'nin dolar karşısında 3.5561 seviyelerine kadar değer kazanması için alan olduğunu belirtti. Matys, bu yılın en kötü performans gösteren parası TL'nin -yurt içinda istikrarın sağlanması durumunda- yılın ikinci yarısında en iyi performans gösteren para olabileceğini ifade etti.



Nordea analisti Anders Svendsen, liranın kısa vadede büyük bir ihtimalle trendin üzerinde volatilite sergileyeceğini, fakat siyasi belirsizliğin kademeli olarak azalmasıyla birlikte yıl boyunca kademeli olarak güçleneceğini belirtti. Svendsen, siyasi riskler göz önünde bulundurulduğunda faiz oranlarının TL'yi desteklemek için yeteri kadar yüksek olduğunu vurguladı.

 


Yorumlar