Anasayfa /  Magazin

Recep Sarı kimdir? Recep Sarı neden hayatını kaybetti?

Uzun yıllardır birçok dizi ve filmde rol alan 60 yaşında ki Recep Sarı hayatını kaybetti. Ardından Recep Sarı'nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2023 14:00

Uzun yıllardır birçok dizi ve filmde rol alan 60 yaşında ki Recep Sarı hayatını kaybetti. Ardından Recep Sarı'nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

60 yaşındaki Recep Sarı'dan üzücü haber geldi. Ünlü oyuncunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Acı haberi Sarı'nın yakın dostu ve meslektaşı Zafer Algöz verdi.

"SEVGİLİ SINIF ARKADAŞIM VEFAT ETMİŞ"
Zafer Algöz, sosyal medya hesabından yayınladığı gönderide, "Sevgili sınıf arkadaşım, oyuncu Recep Sarı, az önce vefat etmiş. Başımız sağ olsun arkadaşlar. Mekânı cennet olsun" açıklamasında bulundu. Takipçileri Zafer Algöz'e başsağlığı diledi.

Recep Sarı'nın vefatı meslektaşlarının yanı sıra sanat camiasını da yasa boğdu. Ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla Sarı'ya veda mesajı yayınladı:

DEVRİM YAKUT

Tanıdığım en renkli, en sahici insanlardan biri... Nur içinde uyu Recep Sarı. Çok üzgünüm.

MELEK BAYKAL

Canım arkadaşım, Recebim... Seni de kaybetmişiz be canım... Çok üzgünüm, çok... Mekânın nur olsun. Allah'ım günahlarını affetsin. Güzel dost...

TAYFUN ERASLAN

Gücünü, gülüşünü yaşama sevincini yani seni özleyeceğiz. Nur içinde yat...

RECEP SARI HAKKINDA
20 Kasım 1963'te dünyaya gelen Recep Sarı, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden 1986'da mezun oldu. Aynı sene İzmir Devlet Tiyatrosu’na 'Stajyer Sanatçı' olarak atanan Sarı, 1991'e kadar burada görev aldıktan sonra tekrar Ankara Devlet Tiyatrosu’na, okul okuduğu şehre tayin oldu.

2004'te 'Dönme Dolap' isminde bir tarihi eser kaçakçılığını konu alan bir oyun yazan Recep Sarı, 2008'de ise Foça’da çekilen 'Dalgakıran' adlı dizinin senaryosunu da kaleme aldı.

ROL ALDIĞI BAZI TİYATRO OYUNLARI
* Küçük Mozart (1991)

* Ellerimin Arasındaki Hayat (1987)

* Memleketin Kısmeti

ROL ALDIĞI DİZİLER
* Şahsiyet (2018)

* Yeşil Deniz (2014-2015)

* Beni Affet (2014)

* Çocuklar Duymasın (2013)

* Ne Seninle Ne Sensiz (2005)

* Melek Apartmanı (1995)

* Bir Aşk Uğruna (1994)

ROL ALDIĞI FİLMLER
* Zincirbozan (2007)

* Yalancı (1993)

SENARYOSUNU YAZDIĞI DİZİLER
* Dalgakıran (2008)

* Dönme Dolap (2005

Yorumlar