Anasayfa /  Güncel

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek?

2023 yılında Nisan ayına denk gelecek olan olan Ramazan Bayramı'nın kaç gün süreceği merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2023 20:30

2023 yılında Nisan ayına denk gelecek olan olan Ramazan Bayramı'nın kaç gün süreceği merak konusu oldu. İşte detaylar...

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı, resmi tatiller arasında olduğu için kamu kurumları, bankalar, okullar ve üniversiteler kapalı olacak. Ramazan Bayramı tatili bu yıl 3 (üç) gün sürecek.

BAYRAM TATİLİ ÖNCESİNDE OKULLAR TATİL OLACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda ikinci dönem ara tatili 17-20 Nisan tarihleri arasında olacak. Ramazan Bayramı tatili öncesinde okullar ara tatil sebebiyle kapanacak. Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri Ramazan Bayramı'nın ardından 24 Nisan Pazartesi günü itibarıyla başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20 Nisan Perşembe günü 2023 Ramazan ayının son günü yani arife günü olarak Diyanet Takvimi'ne eklendi. 21 Nisan Cuma Ramazan Bayramı'nı karşılayacak. Üç gün sürecek bayram 23 Nisan Pazar günü bitecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

Ramazan Bayramı tatil günleri her yıl Ramazan Bayramı arife gününde başlar. Arife günü yarım gün resmi tatil olacak. Sonrasında 21 Nisan Cuma günü yani bayramın birinci günü de resmi tatil olacak. 22 Nisan ve 23 Nisan günleri de tatil edilecek. Fakat Cumartesi Pazar zaten resmi tatil olduğu için ek bir tatil uygulamasına gidilmeyecek.

Yorumlar