Anasayfa /  Foto Galeri

Ramazan ayında ek tedbirler mi geliyor?

Ramazan ayında uygulanacak yasaklar daha önce Bakanlar Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Bilim Kurulu üyesi Afşin Kayıpmaz da artan koronavirüs vakalarının ardından ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyledi. İşte Kayıpmaz’ın Ramazan ayı için gelebilecek yeni yasaklarla ilgili yaptığı son dakika açıklaması…

Ramazan ayında ek tedbirler mi geliyor? - Sayfa 1

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyleyen Doç. Dr. Kayıpmaz, "Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir" dedi.

Ramazan ayında ek tedbirler mi geliyor? - Sayfa 2

RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE KRTİTİK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR
RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE KRTİTİK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR DİYEBİLİRİZ

'Özellikle son dönemde vakaların yoğunlaştığı yaş grubunun 20 ile 59 yaş arası olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kayıpmaz, şöyle devam etti:

"Yani artık gençlerimiz, üretken nüfusumuz daha çok tehlike altında diyebiliriz. Ülkemizde diğer aşılar temin edildikçe meslek gruplarından başlayarak, riskli gruplardan başlayarak genç yaştaki kişilerin de aşılamasına devam edilecek. Yerli aşı anlamında Erciyes Üniversitesi'nde yapılan çalışma faz 2 aşamasında. Önümüzdeki günlerde faz 3'e doğru geçecek. Bu hafta itibari ile ülkemizin en kapsamlı klinik araştırma merkezini Ankara Şehir Hastane'mizde kurduk. Bundan sonra aşı çalışmalarının faz deneylerini, aynı zamanda da ilaç çalışmalarını yürüteceğimiz aşı çalışmalarını açmış bulunmaktayız.

Ramazan ayında ek tedbirler mi geliyor? - Sayfa 3

Resmi açılışını da birkaç gün içinde yapacağız. Kendi insanlarımızın geliştirdiği aşıları çok daha iyi bir konuma nasıl getirebiliriz buna bakacağız. Pandemiyle bundan sonraki mücadelemiz nasıl olmalı? Özellikle Ramazan ayı içerisinde kritik günler bizi bekliyor diyebiliriz. Günlük 54 bin vaka belli bir süre sonra hasta ağır hastaya, ağır hasta da yaşamını kaybeden vefat sayılarına yansıyor"RAMAZAN BAYRAMI'NDA DAHA İYİ KONUMDA OLACAĞIMIZA İNANİYORUM
Bilim Kurulu'nun mümkün olan en fazla dozda aşının gelmesi için çabalarının devam ettiğine işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, "Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı istediğimiz doz şu ana kadar gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse biz çok daha fazla aşılamayı yaparken bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı'nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. 

Ramazan ayında ek tedbirler mi geliyor? - Sayfa 4

RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE DE EK TEDBİRLER GÜNDEME GELECEKTİR
Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir. Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli. Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak" dedi.