Anasayfa /  Foto Galeri

Quibi nedir? Nasıl bir platformdur?

Bu yoğun tempoya biraz ara vermek istediğimizde ise bazen kitap okuyoruz, bazen de dizi izlemek istiyoruz. Özellikle çalışırken öğle aramızda kafamızı dağıtmak için mutlaka bir şeyler açıyoruz. Son yıllarda online dizi ve film platformlarına olan ilgi büyük ölçüde arttı. Bu da yoğun bir rekabete yol açtı. Bu tip online dizi ve film platformlarında içerikler minimum 20 dakika sürüyor. Bu süre ise özellikle mobil platformu kullanan izleyiciler için bir hayli uzun mobil kullanıcılar daha kısa...

Quibi nedir? Nasıl bir platformdur? - Sayfa 1

Son yıllarda pek çok online içerik platformu kullanılmaya başladı. Neredeyse tüm dizi ve film sektörü online platformlara kaydı

Quibi nedir? Nasıl bir platformdur? - Sayfa 2

Kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği bu platformlara tüm elektronik aletlerden erişilebiliyordu. Dolayısıyla uzun süreli dizi bölümleri mobil kullanıcılar için pek de uygun değildi.

Quibi nedir? Nasıl bir platformdur? - Sayfa 3

Ancak Quibi isimli bir platform yayın hayatına başladı. Bu platform kesinlikle sektöre yenilik getirecek türden. Çünkü yalnızca mobil kullanıcılara özel olarak tasarlandı.

Quibi nedir? Nasıl bir platformdur? - Sayfa 4

Quibi 2018 yılında Jeffrey Katzenberg tarafından kuruldu ve adını İngilizce ”quick bite” (atıştırma/çerez) fiilinden alıyor.