Anasayfa /  Foto Galeri

PTT maske başvuruları e-devlet üzerinden alınacak!

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ücretsiz maske dağıtımını yapacak olan PTT, vatandaşların "ücretsiz maske nasıl alınır?" sorgulaması ile yoğun başvuru olunca yeni bir açıklama yaptı. PTT, maske.epttavm.com adresinde yaptığı duyuruda ücretsiz maske başvurularını e-devlet üzerinden alacağını duyurdu.

PTT maske başvuruları e-devlet üzerinden alınacak! - Sayfa 1

20 yaş üstü ve 65 yaş altında bulunan bireyler için kişi başı ücretsiz 5 maske alımı başvuruları EPtt üzerinden başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği başvurular için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Sağlık Bakanlığı ile PTT ortaklaşa bir çalışma yürütüyor.

PTT iştiraki kuruluşu PTTAvm.com internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda maske.epttavm.com.tr adresi üzerinden yapılan başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgini oluştuğu ifade edildi.

PTT maske başvuruları e-devlet üzerinden alınacak! - Sayfa 2

Maske temin başvurularını önce kendi sitesi üzerinden
yapan PTT AŞ, https://maske.epttavm.com
adresinden yeni bir açıklama yayınlayarak ücretsiz maske talep başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınacağını duyurdu. PTT'den yapılan açıklamada, "Değerli Vatandaşlarımız, yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla" denildi.

PTT maske başvuruları e-devlet üzerinden alınacak! - Sayfa 4

Ücretsiz maske kimler alabilir, yaş şartı var mı?
- 20 yaş üstü ve 65 yaş altı herkes PTT AVM internet sitesinden ücretsiz maske siparişi verebilir.

Ücretsiz maske kaç tane alınabilir?
Belirtilen adrese, evdeki her bir kişi için, haftalık 5 adet ücretsiz maske alınabilir.