Anasayfa /  Teknoloji

PS5 Pro ne zaman çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak?

Oyun severlerin heyecanla beklediği PS5 Pro için artık geri sayım başladı. En çok merak edilen konuların başında ise PS5 pro'nun ne zaman çıkacağı ve fiyatının ne olacağı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2023 19:26

PS5 Pro, özellikleriyle birlikte konuşulan bir konu haline geldi. PS4 Pro, aslında PS4'ün küçük detaylarla güncellenmiş bir sürümüydü. Pratikte neredeyse aynı donanımı, oyunları ve özellikleri barındırıyordu.

Çıkış amacı ise daha akıcı bir oyun deneyimi, çeşitli oyunlarda 4K desteği ve birkaç yaşam kalitesi yükseltmesi getirmekti. Şimdiyse, PlayStation 5 Pro'nun sunacağı, sahip olacağı özellikler merak konusu. Peki PS5 Pro ne zaman çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak?

PS5 PRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

PS5 Pro'nun çıkış tarihi konusunda henüz kesin bir işaret bulunmuyor. Eğer çıkış gerçekleşirse, duyurusunun 2024 yılının ortalarında yapılması bekleniyor.

PS5 Pro'nun, gelişmiş grafik desteği sunabilen ve 8K desteği sağlayan yükseltilmiş bir Ryzen APU'ya sahip olabileceği dile getiriliyor.

Ayrıca, PS5 Pro'nun GTA 6'nın grafiklerine %100 uyumluluk gösterebilecek bir donanımla piyasaya sürülmesi beklentiler arasında yer alıyor.

PS5 PRO FİYATI NE KADAR OLACAK?

2013'te duyurulan PS4 modelinden yaklaşık üç yıl sonra çıkarılan PS4 Pro, ilk piyasaya sürüldüğünde 399 dolarlık orijinal ürünle aynı fiyat etiketine sahipti. Bu bakımdan değerlendirildiğinde, 499 dolar lansman fiyatıyla duyurulan PS5'in gelişmiş versiyonu olan PS5 Pro'nun da aynı fiyatla sunulması olası görünüyor. PS5 fiyatları şu anda genellikle 479 dolar civarında seyrediyor.

Yorumlar