Anasayfa /  Sağlık

Prof. Dr. Selahattin Kıyan'dan altın öneri: Koenzim Q 10

Son yıllarda ülkemizde kalp yetmezliği, Tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, kolesterol ve trigliserit yükseliği gibi hastalıklar oldukça artı. Bu hastalıklarla ilgili Prof. Dr. Selahattin Kiyan, Koenzim Q 10 ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2023 21:08

Son yıllarda Türkiye genelinde kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kolesterol ve trigliserit seviyelerindeki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Sağlık uzmanları, bu durumun toplumun genel sağlık durumu üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulunuyor.

Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son on yılda kalp yetmezliği vakalarında %30'a varan bir artış gözlemlendi. Bu artışın önemli bir kısmı obezite, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzı gibi risk faktörlerine bağlanıyor. Kalp yetmezliği vakalarının yanı sıra yüksek tansiyon oranları da dikkat çekici şekilde arttı. Ülke genelinde her beş yetişkinden biri yüksek tansiyon sorunuyla karşı karşıya.

Profesör Doktor Selahattin Kiyan, bu hastalıklara karşı oldukça etkili olan Koenzim Q 10 ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

İşte Prof. Dr. Selahattin Kıyan'ın o paylaşımı:

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prof. Dr. Selahattin Kiyan (@proffonksiyoneltip)'in paylaştığı bir gönderi

Yorumlar