Anasayfa /  Teknoloji

Popüler uygulama Snapchat çalışanlarını işten çıkarıyor!

Hisse senedi fiyatlarında olağanüstü düşüşlerle yüzleşen Snap, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmayı düşünüyor.

Abone ol
Abone ol 01 Eylül 2022 20:27

Hisse senedi fiyatlarında olağanüstü düşüşlerle yüzleşen Snap, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmayı düşünüyor. Çözümü işçi çıkarmakta bulan şirketin halihazırda 6.500’e yakın çalışanı bulunuyor. İşten çıkarma oranlarının departmandan departmana da değişiklik göstermesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere borsa dünyasında yüzde 80 değer kaybeden şirket, Mayıs ayında zaten işe alımları azaltacağını ve maliyetleri düşüreceği konusunda sinyaller vermişti. Her şirketin yaptığı gibi Snap de pandemi döneminde işe alımlarını çoğaltan adımlar atmıştı. Pandeminin başlangıç dönemlerinden bugüne kadar çalışan sayısı neredeyse iki katına çıktı. Son gelişme bağlamında pandemiyle daha çok şiddetlenen bu sayı biraz azalacak gibi duruyor.

İşten Çıkarmalar Bazı Departmanları Diğerlerine Göre Daha Ağır Vuracak

İşten çıkarma politikasından en sert şekilde etkilenecek olan departmanın mini uygulamalar ve oyun oluşturma için çalışanlar olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra ayrı bir departman olarak Snap şemsiyesi altında bulunan sosyal haritalama uygulaması Zenly de bundan etkilenecek gibi duruyor.  Snap’in AR Spectacles gözlükleri bağlamındaki başarısızlığı ile bilinen bir departman olan donanım bölümü de bu işten çıkarma politikasının kurbanlarından birisi olacak gibi duruyor.

Snap Hisseleri Neden Düştü Ve Bu Noktaya Kadar Gelindi?

Snap hisselerinin düşmesi pek çok sebepten kaynaklanmaktadır. Ancak sayılacak olan sebepler sadece Snap tarafından karşılaşılan bir şey değil. Dünya üzerindeki pek çok şirket ve kuruluş yaşanan problemlerden muzdarip durumda görünüyor. Öncelikle dünya üzerinde yaşanan enflasyon, faiz oranları ve tedarikteki aksamalar gibi sorunlar şirketleri zora soktu. Bu sebepten ötürü şirketler politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldılar. Snap de bunu yaşayan şirketlerden birisidir. Bu sebeplerin yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı’nın şirketlere olumsuz etki etmediğini söylemek abes kaçar.

Snap CEO’su Tarafından Yapılan Açıklama Sonrası Keskin Bir Düşüş Yaşanmıştı

Hatırlanacağı üzere Mayıs ayında Snap CEO’su Evan Spiegel’in gelir beklentisindeki düşüş konusunda yaptığı bazı açıklamalar sonrasında da hisseler keskin bir düşüşle karşılaşmıştı. Ayrıca şirket işe alımları kısacağını söyleyerek bu konuda sinyaller vermişti. Bu açıklamalardan günümüze kadar gelindi ve çalışanların yüzde 20’sinin işine son verileceği aktarıldı.

Yorumlar