Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

POMEM alımı ne zaman başlayacak ?

Polis Akademisi Başkanlığı EGM 27. dönem POMEM alımı başvuruları için geri sayım başladı.. İlanlar ne zaman açıklanacak? KPSS ve yaş şartı, fiziki şartlar nedir?

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2020 19:32

27. dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak?

2020 yılı polis alımı ilanları bekleyen ise Önlisans ve Lisans mezunu adayların gözü kulağı İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü polis akademisi tarafından gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak isteyen polis adaylarının 26. dönem POMEM alımlarında başvuru sonuçlarına göre ön lisans mezunlarından 1400, lisans mezunlarından 5600 polis istihdam edildi. Yedek listede bulunan adaylara yönelik ek kontenjan ayrılma talepleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından uygun olmayacağı görüşü ile kabul görmedi. 27. dönem POMEM alımları ne zaman yapılacağı Bu yüzden merak edilmeye başladı. Resmi açıklama geldiğinde İşin olsa Sitesi üzerinden anbean gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Polis alımı başvuru şartları nedir? gerekli olan şartlardan bir tanesi Kamu Personeli Seçme Sınavı 2018 ya da 2019 sınavlarından P3 puan için 60 ve P93 puan türünde 65 puan istenilmektedir. Polis adaylarının T.C. vatandaşı olmaları 18 yaşını doldurmuş olmaları önlisans ya da Lisans mezunu olmaları fiziki şartlarda erkekler 167 santim bayanlar 162 santimden uzun boylu olarak 18 ile 27 arasında Beden kitle endeksine sahip olmaları gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmamaları, siyah taşımaya engel sağlık ya da hukuki engelinin bulunmaması, Türk Ceza Kanununun 53. maddesindeki belirtilen suçlardan hüküm almamış olmaları, polis alımı sağlık şartlarını taşımaları gerekmektedir. Kasten işlenmiş bir suçtan hüküm almamış olmaları, üst yaş şartında 30 yaşından gün almamış olmaları, alkol ve uyuşturucu madde nedeniyle tedavi görüyor olmamak ya da daha önce tedavi altında almamış olmak gerekmektedir.

Yorumlar