Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu'nun tarifine en uygun aday bulundu!

CHP’de sabah erken kalkan, cumhurbaşkanlığına adaylığını ilan etti. Partinin Şero adlı kedisinin sosyal medya hesabından adaylık açıklaması yapılarak yaşananlar alaya alındı.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2018 17:45

Güneş gazetesinin manşetten verdiği habere göre; Türkiye’de seçimin öne çekilmesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘çatı aday’ planı suya düştü. ‘Seçime hazırız’ diye blöf yapan CHP yönetimi, hala bir ismi öne çıkaramadıkları için Kılıçdaroğlu’na sarıldı. Adaylığa sıcak bakmayan Kılıçdaroğlu, gönülsüz de olsa kulislerde nabız yoklamaya başladı. Bu kapsamda ilk kez kongrede rakibi olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yle Ankara’da bir araya geldi, nabzını yokladı.

YİNE ‘ADAYIM’ DİYEMEDİ

“Aday olacak mısınız” sorularına bir türlü cevap veremeyen Kılıçdaroğlu, İnce’yle yaptığı görüşmede de net bir tavır ortaya koyamadı. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na “Ya sen aday olacaksın ya da ben” diyen İnce, habercilere “CHP Genel Başkanı'nın doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini ilettim. Takdir kendisinindir” açıklamasında bulundu. İnce, kendisinin aday olup olmayacağı yolundaki soruyu ise “Ben partimin yetkili organlarının kararına saygı gösteririm” diye cevapladı.

İLK ADAY ‘MUHASEBECİ KENAN’

Sabah erken kalkanın “Cumhurbaşkanlığına talibim” dediği CHP’de adaylığını açıklayan ilk isimse ‘Muhasebeci Kenan’ olarak tanınan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz oldu. FETÖ bağlantısıyla gündeme gelen Yılmaz, “Genel başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım” dedi. Hemen ardından da CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, partisi adına cumhurbaşkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

SÜRPRİZ İSİM KEDİ ŞERO!

İngilizler ise farklı bir ismin PR’ına başladı, Reuters üzerinden İlhan Kesici’ye göz kırptı. En sürpriz çıkış ise CHP’nin maskot kedisi Şero’dan geldi. Partinin yönetimindeki ‘Şero’ adlı sosyal medya hesabından sırayla ’15.00’teki kritik görüşme benim odamda. Nedenini sormayın’, ‘CB adayını biliyorum ki’ ve ‘Şero aday olsun isteyenler beğen tuşuna basıyor. Türkiye’nin birleştirici kedisi’ paylaşımları yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun gözü gibi baktığı kedi Şero’nun adaylığı sosyal medyada alay konusu oldu.

KILIÇDAROĞLU’NUN TARİFİNE UYGUN

- Ana muhalefet partisi CHP’nin maskot kedisi Şero, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘ideal cumhurbaşkanı adayı’ için tarif ettiği tüm özelliklere sahip:

- Toplumun tüm kesimlerini kucaklıyor

- Teşkilat tabanında karşılığı var

- Hiçbir siyasi tartışmaya katılmamış

- Hem sempatik hem de uysal

- Hep dört ayak üstüne düşüyor


Yorumlar