Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Yenikapı cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ ile irtibatı olduğunu bilsem Yenikapı'ya çağırmazdım" diyen Erdoğan'a cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Yenikapı'ya o arzu ettiği için değil darbelere karşı durmak için gittim" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2017 20:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki Yenikapı polemiği sürüyor. Erdoğan'ın FETÖ ile irtibatı olduğunu bilsem davet etmezdim sözlerine Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan iddialarını kanıtlamasını istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın katıldığı bir radyo programında kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğim. Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunursa bunun arkasında durmak zorundadır. Ben Yenikapı'ya da o arzu ettiği için değil darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim.

"DEVLETİ TESLİM EDEN KİM?"

Bir daha Türkiye darbelerle karşılaşmasın diye 12 madde halinde düşüncelerimi ifade ettim. Bugün aynı düşüncelerimin yine arkasındayım. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirisini ben yapmadım. O atamaları kim yaptı? Kim devleti teslim etti? Kim emniyet müdürlerine teslim etti? Kim orduyu teslim etti, bana çıkıp birisi bunu anlatsın."


Yorumlar