Anasayfa /  Politika

AK Parti'li isim: "31 Mart'ta hayal kırıklığı yaşayabiliriz"

AK Parti’li Metin Külünk, “Sokak kendisiyle inatlaşılmasından hoşlanmaz. Partimiz 31 Mart'ta hayal kırıklığı yaşayabilir” uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 11:32

AK Parti'nin belediye başkan adaylarını “Millette karşılığı olmayan isimler aday yapıldı” sözleriyle eleştiren AK Parti’li Metin Külünk, 31 Mart Yerel seçimi için partisini uyardı. Yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti'li Metin Külünk,“Sokak kendisiyle inatlaşılmasından hoşlanmaz. Partimiz 31 Mart'ta hayal kırıklığı yaşayabilir” dedi. 

Damga gazetesindeki habere göre, “Siyasette en önemli unsur; liyakat, ehliyet ve adalettir” diyen AK Parti Genel Merkezi Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti'nin liyakat, ehliyet ve adalet sahibi adaylarla yola çıkmadığını ima ederek gelecek seçimlerde hayal kırıklığı yaşayabileceğini dile getirdi. 

HALK NE ANLAR DİYENLER VAR

Siyasette esas olanın toplumun beklentileri olduğunu anlatan Külünk, “Siyaset aslında doğruları ifade etme sanatıdır. Siyasetin özeleştiri kabiliyeti ve doğruları ifade etme kabiliyeti doğru olduğunda milletle ittifak çok daha güçlü olur. Yoksa siyaset saklambaç oynamanın adı değildir. Ben aslında eleştirmedim, tespit yaptım. Neyin tespitini yaptım? Sokakta gördüklerimin tespitini yaptım. Yani bakkal Mehmet amca ne diyor? Simitçi Ahmet neden bahsediyor? İşadamı Ertuğrul bey ne istiyor? Dolayısıyla siyasette teşkilatlar toplumdan uzak olamaz. Toplumun beklentilerini karşılayabilme noktasında iktidarla bağ kuran güçlü bir mekanizmadır” dedi.

Külünk, halkla bütünleşme sağlanamadığı taktirde siyasette başarının gelmeyeceğini de vurguladı. Parti içerisindeki bazı çevrelerin; 'halk teşkilattan ne anlar' cümlesini kurduğunu da iddia eden Külünk, “Sanki şöyle bir hava var. Halk parti teşkilatlarına karışamaz gibi bir düşünce var. Teşkilat ise bunun tam zıttı. Yürütme ile sokak arasındaki en güçlü bağdır. Eğer yürütmenin güçlü olmasını istersen teşkilat sokakla bütünleşmelidir. Ben şu cümleyi duydum; 'halk işine baksın teşkilata ne karışır. Onlar ne anlar' cümlesini ben maalesef duydum. Bu cümlenin esas olduğu bir yerde halkın iradesini iktidara taşıma gücü kaybolur” diye konuştu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için de adının geçtiğinin hatırlatması üzerine Külünk, söz konusu adaylık dedikodularının kendisinin dışında geliştiğini belirtti. TBMM Başkanı ve İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın kendisinin ismini dillendirdiğini öğrenen Külünk, “İl başkanlığı konusu benim iradem dışında oldu. Binali Yıldırım ve sayın cumhurbaşkanımız arasında böyle bir görüşme olmuş ve Yıldırım'ın gündeme getirmesiyle benim irademin ve bilgimin dışında konuşulmuş. Yoksa çok net ifade etmiştim; hiçbir talebimde beklentim de yok. Dolayısıyla Aralık ayına kadar sürekli iradem dışında ismimin il başkanlığıyla ilgili tartışılmasından dolayı herkese teşekkür ediyorum bu güzel bir şeydir. Binali Bey'in benimle ilgili cümlelerini duyduktan sonra gittim kendisine teşekkür ettim. O da bana düşüncelerini ifade ederek teşekkür etti. Ancak tabii ki her söylenilen olacak diye bir kural yok. Şu an bir il başkanı arkadaşımız var kendisine başarılarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


Yorumlar