Anasayfa /  Politika

"ABD bize İHA vermiyordu, şimdi biz yapıyoruz!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretleri kapsamında gittiği memleketi Rize'de halka seslendi. Erdoğan vatandaşlara, ''Hiç endişe etmeyin her alanda çok güzel şeyler olacak'' dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Ağustos 2018 16:54

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları şu şekilde;

Kardeşlerim son zamanlarda bir şeyler oluyor. (Trump) Hepten boş vermişim onu. ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye, 81 milyonluk Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın ve bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın.Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bu durum bizleri rahatsız etmiş bizleri üzmüştür. Öyle Türkiye'ye tehdit sökmez.

''ABD İHA VERMEDİ ŞİMDİ BİZ ÜRETİYORUZ''

ABD bize İHA vermiyordu. Şimdi biz yapıyoruz. Bunlar komşu, stratejik ortak ya güya. Bizi ev sahibi yaptı. Şimdi SİHA'mızı da yapıyoruz. Türkiye artık bir sıçramanın peşinde. Tüm sanayi dallarında artık bir üreten bir Türkiye var. Biz tüketen olmanın yanında bunun yarışı içersindeyiz. Hiç endişe etmeyin. Eğitimde, sağlıkta, adalette, enerjide, ulaşımda, dış politikada çok daha güzel şeyler olacak.

"BU YOLDA KARARLILIĞIMIZ VAR"

Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Kardeşlerim çok şeyler yapmamız gerekiyor. Bu konuda inancımız tam.Bu yolda kararlılığımız var. Kimse bizi bu yolda durduramaz. Yeter ki siz arkamızda durun. Yeter ki siz yanımızda durun. Kardeşlerim sizle bu kararı 24 Haziran'da verdiniz. Bize de çalışmak düşüyor. Çok çalışacağız. Bakanlarımızı belirledik. Bakan yardımcılarımızı belirliyoruz. Ofilerimizi, başkanlarımızı bunları atadık atıyoruz. Yeni bir Türkiye kuruyoruz. Bu bize nasip oldu. İnşallah tarih 24 Haziran'ı böyle kaydedecek. Bunun mimarı sizsiniz.

"ONLARIN DOLARI VARSA BİZİM DE ALLAH'IMIZ VAR"

Stratejik ortağına böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Tehditle bizi bir yere çekmeye çalışan kusura bakmasın. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olarak hukukun dışına asla çıkmayacağız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Yeter ki sizler kardeşlerim olsun. Yeter ki sizler gibi inançlı milletim olsun. Azimli, kararlı milletim olsun. Çalışır, üretir, dünya pazarlarına öyle gireriz. Kardeşlerim savunma sanayiine göreve geldiğimzide biz %25'inin üretiyorduk. Şimdi %65'ini üretiyoruz.


Yorumlar