Anasayfa /  Foto Galeri

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi

Piyasalarda Rusya-Ukrayna savaşının fiyatlatması devam ediyor. 2 Mart Çarşamba günü "Altın, dolar, petrol fiyatları ne kadar oldu?" sorusu araştırılmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi. İşte piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi - Sayfa 1

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının küresel ekonomi üzerindeki etkileri özellikle varlık fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. Analistler, küresel bazda Rus şirketlerine karşı alınan tavrın oldukça yıkıcı olabileceğini belirterek, Rusya'nın MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarılabileceğine ilişkin haberlerin de dikkatleri bu noktaya yönelttiğini ifade ediyor.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi - Sayfa 2

ONS ALTIN
Bu gelişmelerle altın fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak yükseldi ve yatırımcılar korunmak için güvenli liman olarak bu yatırım aracına yöneldi. Şubat ayında altının ons fiyatı 120 dolar yükseldi. Altın fiyatları 1.976,50 dolar ile son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından cuma günü rotasını tersine çevirerek düşüşe geçmişti. Yeni haftaya yükselişle başlayan ons altın 1920-1950 dolar aralığındaki yerini Çarşamba günü de koruyor. Altının ons fiyatı şu sıralar 1944 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN
Gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar kurunda yaşanan yükselişle geçen hafta 920 TL’ye kadar tırmanmıştı. Altının gram fiyatı 2 Mart Çarşamba günü yüzde 3 değer kazanarak 876 liradan işlem görüyor.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi - Sayfa 3

DOLAR ENFLASYON VERİSİNE ODAKLANDI
Dolar endeksi 97 seviyesinin üzerinde yüksek kalmaya devam ederken, yurt içinde gözler yarın açıklanacak enflasyon verisine çevrildi. ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,14 oldu. Dolar/TL kuru 14,07 seviyesine kadar yükselirken, Euro/TL ise 15,64 lirayı gördü.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara çok kritik bir tavsiye geldi - Sayfa 4

PETROL FİYATLARINDA YÜZDE 5 YÜKSELİŞ
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle yükselen petrol fiyatlarında ralli devam ediyor. Brent petrol ise yüzde 5’ten fazla prim yaparak 111 doların üzerini test etti. Petrol piyasalarında tüm dikkatler OPEC+ toplantısından çıkacak mesajlara çevrilirken, Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında küresel enerji piyasasının tehdit altında olduğunu belirtti.