Anasayfa /  Foto Galeri

Pfizer-BioNTech aşısında yeni gelişme! 5-11 yaş arası...

ABD’li Pfizer ve Uğur Şahin’in kurucusu olduğu Alman BioNTech’in ortaklığında geliştirilen corona virüs aşısının, 5 ile 11 yaş arasındaki çocuklardaki son aşama klinik denemelerinin başladığı duyuruldu.

Pfizer-BioNTech aşısında yeni gelişme! 5-11 yaş arası... - Sayfa 1

ABD'de Pfizer/BioNTech aşısının 12 ile 15 yaş arası ergenler için aşının onaylanmasından sadece birkaç hafta sonra, şirketler şimdi daha küçük çocuklar üzerinde dozların güvenlik ve etkinliğini test ediyor.

Pfizer-BioNTech aşısında yeni gelişme! 5-11 yaş arası... - Sayfa 2

DENEMELERE YAKLAŞIK 4 BİN 500 ÇOCUK KATILACAK
Pfizer tarafından yapılan açıklamada, üçüncü aşama testler için ABD’nin 26 eyaletinde, Finlandiya, Polonya ve İspanya'da yer alan 100 araştırma merkezine yaklaşık 4 bin 500 çocuğun kaydedileceği ifade edildi. Bununla birlikte, 6 aydan 4 yaşına kadar olan çocuklar için aşının testlerinin erken aşamada devam ettiği belirtildi.

Ancak, ebeveynler ve doktorlar, tüm Covid-19 ölümlerinin sadece yüzde 0,1'ini oluşturduğu için çocukları aşılayıp aşılamama konusunda tartışıyorlar.

Pfizer-BioNTech aşısında yeni gelişme! 5-11 yaş arası... - Sayfa 3

7 yaşındaki oğlunu Pfizer/BioNTech’in demelerine kaydettiren Adam Bright, AP’ye yaptığı açıklamada, “Hem ben hem de eşim aşı yaptırdık. Dışarıda rahatça maskesiz bir şekilde dolaşmak istiyorum. Bu yüzden çocuklarımı ne kadar erken aşılatabilirsem o kadar iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Pfizer-BioNTech aşısında yeni gelişme! 5-11 yaş arası... - Sayfa 4

7 YAŞINDAKİ RUSSELL: MASKELERİ SEVMEDİĞİM İÇİN ÇALIŞMAYA KAYDOLDUM
Örümcek Adam maskesi takan Russell ise maskesiz ve sosyal mesafenin olmadığı bir okul için can attığını söyleyerek "Arkadaşlarımı daha fazla görmeyi ve maske takmamayı dört gözle bekliyorum. İnsanların kaşlarını çattığını ya da gülümsediklerini anlamıyorum. Onları giymeyi sevmiyorum. Bu yüzden denemelere kaydoldum” dedi.