Anasayfa /  Güncel

Peş peşe kritik 'kimyasal' uyarılar!

KARABÜK Valiliği, Eskipazar ilçesinde köprüden düşen tankerden kimyasal madde sızmasına ilişkin, çay boyunca koruma hattı oluşturulduğunu bildirdi. Valilik "İkinci bir duyuru yapılana kadar, söz konusu çaydan hayvan sulanmaması ve bunun içme suyu olarak kullanılmaması büyük önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2018 21:22

KARABÜK Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meydana gelen trafik kazasında kimyasal madde yüklü araçtan Çerkeş (Hamamlı) Çayı'na sızıntı olduğu hatırlatıldı. 

Çay boyunca koruma hattı oluşturulduğu vurgulanan açıklamada, "Oluşturulan bu hat boyunca Valiliğimizce ikinci bir duyuru yapılana kadar, söz konusu çaydan hayvan sulanmaması ve bunun içme suyu olarak kullanılmaması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın yüzme, balık avlama ve benzeri nedenlerle oluşturulan hat boyunca su ile temas etmemeleri, çay içerisinde ölmüş balıkların vatandaşlarımız tarafından toplanmaması ve tüketilmemesi gerekmektedir. Kirlenme nedeniyle çaya akış istikametine göre, çevre il ve ilçeler ile ilimiz tüm resmi kurum ve kuruluşların ve köy muhtarlıklarımız bilgilendirilerek gerekli önlemler alınmıştır." denildi.

10 KİLOMETREDE ETKİLİ OLDU

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı,  yaptığı açıklamada, kazanın ardından bölgeye diğer ilgili kurum yetkilileriyle giderek çalışmalar yaptıklarını, numunelerin alındığını söyledi.


Etiketler KARABÜK Valiliği
Yorumlar