Anasayfa /  Politika

Pervin Buldan'ın ittifak açıklamalarına CHP'den cevap geldi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı basın açıklamasında, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "HDP, yeni seçimlerde önceki sergilediği tavrı sergilemeyecek" açıklamalarına değindi. Özel, "Önümüzdeki seçimde ittifak yapar mı yapmaz mı, Millet İttifakı devam mı eder genişler mi, daralır mı; bunların hepsi partilerin yetkili organlarının vereceği kararlar" dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2021 23:12

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın siyasi arenada krize neden olan sözleri tartışılmaya devam ediyor. Buldan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te partisinin il binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında yaptığı konuşmada, gelecek seçimlere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"KİMSE AYNI TAVRI BEKLEMESİN"
İstanbul, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve Antalya'da ortaya koydukları tavrı kimsenin kendilerinden beklememesi gerektiğini belirten Buldan, şöyle konuşmuştu: 

"Bir dahaki seçimde elbette üzerimize düşen görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ancak sadece bir taraf için söylemiyorum, diğer tarafta da... Diğer taraf derken, elbette Millet İttifakı'nı kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözmek zorundadır ve sorun çözülmeden bu ülkeyle demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin.

 

"HDP'Yİ KOLAY LOKMA OLARAK GÖRMESİNLER"
Biz, kimseye mecbur ve mahkum değiliz. Ama bu ülkede eğer demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o zaman HDP'sini ve Kürtleri esas almak zorundasınız. Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir" 

TBMM'DE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özel, HDP'li Pervin Buldan'ın muhalefete yönelik ittifak açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Biz 16 Nisan rejime kast eden anayasa değişikliği görüşülürken defalarca söylemiştik, 'Bu sistem istikrar değil istikrarsızlık getirir' diye. Eskiden bir parti tek başına iktidar olursa hükümeti kuruyordu. Olamazsa 40 gün koalisyon konuşuluyordu. Sonra da ülke yönetiliyordu. Şimdi seçim geçiyor. 40'ı çıkmadan gelecek seçimin ittifakları konuşuluyor.

"YETKİLENDİRMELERDEN SONRA OLACAK İŞLER"
Bu ittifak tartışmalarının bugünden seyre oturması, olgunlaşması zaten olanaklı değil. Kaldı ki CHP geçmiş seçime baktığımızda Millet İttifakı'nın içerisindeydi. Önümüzdeki seçimde ittifak yapar mı yapmaz mı, Millet İttifakı devam mı eder genişler mi, daralır mı; bunların hepsi partilerin yetkili organlarının vereceği kararlar ve yapacağı yetkilendirmelerden sonra olacak işler"

Yorumlar