Anasayfa /  Dünya

Peru'da 8 büyüklüğünde deprem

Son dakika deprem haberi! Peru'da 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Olayda ölü ve yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2019 10:58

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Peru'da 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kurum kısa bir süre sonra depremin büyüklüğünü 8 olarak güncelledi.

Depremin, Moyobamba kasabasının yaklaşık 180 km doğusunda ve yaklaşık 105 km derinlikte olduğunu belirtildi.

Peru'da 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ülkenin çok büyük bir bölümünde hissedilen depremden Ekvador, Kolombiya ve Brezilya da etkilendi. Can ve mal kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Peru'nun Kuzeydoğu kesiminde yer alan Tarapato ve Pucallpa bölgeleri arasında meydana gelen deprem Ekvador'da çok şiddetli hissedilirken, Brezilya'nın batı kesiminde de hissedildi. Depremle ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken can kaybı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Depremin meydana geldiği alanın 30 kilometre çapında büyük bir yerleşim yeri bulunmuyor. Depremin merkez üssü ve civarında sadece dağ köyleri yer alıyor. En yakın büyük yerleşim alanı ise Tarapoto. Tarapoto'da yaklaşık 200 bin insan yaşıyor.v


Yorumlar