Anasayfa /  Güncel

Pençe Harekatı'ndan PKK'ya ağır darbe!

Pençe Harekatı'ndan PKK'ya ağır darbe! Milli Savunma Bakanlığı: "Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs’da başlatılan Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi."

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2019 17:10

Pençe Harekatı'ndan PKK'ya ağır darbe!



Milli Savunma Bakanlığı: "Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs’da başlatılan Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi." Milli Savunma Bakanlığı Pençe Harakatı ile ilgili yeni görüntüler yayınladı. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:


Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonla koordineli olarak; uzun menzilli kara ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos’ta tespit edilen terörist hedefler de vuruluyor.

Gece icra edilen hava hücum harekâtıyla bölgeye inen komando birliklerimiz, PKK’lı teröristlerin bölgeye tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye, sığınak ve barınakları imha etmeye devam ediyor.

9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs’da başlatılan Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi." ifadeleri kullanıldı.





Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019’da Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde komando tugaylarımızla bir harekat başlatıldı.https://t.co/TvJdRf4ukO#MSB #TSK pic.twitter.com/L16oGy8t3E


— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 28 Mayıs 2019





Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden operasyonla koordineli olarak; uzun menzilli kara ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos’ta tespit edilen terörist hedefler de vuruluyor.https://t.co/TvJdRf4ukO#MSB #TSK pic.twitter.com/QP7pTJpc8t


— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 28 Mayıs 2019





Gece icra edilen hava hücum harekâtıyla bölgeye inen komando birliklerimiz, PKK’lı teröristlerin bölgeye tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye, sığınak ve barınakları imha etmeye devam ediyor.https://t.co/TvJdRf4ukO#MSB #TSK pic.twitter.com/eidC9j4FSX


— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 28 Mayıs 2019


Yorumlar