Anasayfa /  Foto Galeri

'Pastırma yazı' sıcaklarının başlayacağı gün belli oldu!

Türkiye genelinde güneşli bir hava bekleniyor. "Pastırma yazı" adını verdiğimiz bu dönemde sıcaklıklar yükselerek yaz mevsimini andıracak. Meteoroloji uzmanları, günün detaylarını paylaşırken, son hava durumu verilerini inceledik. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bölgelerde hava nasıl olacak? İşte detaylar...

'Pastırma yazı' sıcaklarının başlayacağı gün belli oldu! - Sayfa 1

Bir süreliğine yağışlı ve serin günlerin ardından Türkiye genelinde güneşli bir hava etkisi gösteriyor. "Pastırma yazı" olarak adlandırılan bu dönemde sıcaklıklar artacak ve yaz mevsimini hatırlatacak. Meteoroloji uzmanları bu durumu açıklarken, en güncel hava durumu verileri de paylaşıldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bölgelerde hava nasıl olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

'Pastırma yazı' sıcaklarının başlayacağı gün belli oldu! - Sayfa 2

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelindeki hava sıcaklıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, yaklaşan hava durumu ve sıcaklık değişiklikleri hakkında bilgi verdi.

'Pastırma yazı' sıcaklarının başlayacağı gün belli oldu! - Sayfa 3

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yağışlı sistemin Türkiye'yi terk edeceğini ve yarından itibaren bir hafta boyunca havanın mevsim normallerinin üzerinde olacağını ve büyük bölümünde yağışsız geçeceğini açıkladı.

'Pastırma yazı' sıcaklarının başlayacağı gün belli oldu! - Sayfa 4

3-6 derece artacak

Sıcaklıkların yarından itibaren Marmara Bölgesi'nden başlayarak tüm Türkiye genelinde artış göstereceğini belirten Çelik, "Hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 2 ila 4 derece üzerinde sıcaklık beklenmektedir." şeklinde konuştu.