Anasayfa /  Foto Galeri

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır?

Hristiyanlar'ın bayramı olan Paskalya Bayramı, her yıl 12 Nisan günü kutlanıyor. Peki Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? İşte Paskalya bayramı ile ilgili tüm bilgiler.

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? - Sayfa 1

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? Hristiyanlar için büyük öneme sahip olan Paskalya Bayramı 2020 yılında görkemli kutlamalardan uzak olacak. Corona virüsü tedbirleri nedeniyle kutlamalar aile arasında yapılacak. Peki, tam olarak Paskalya Bayramı nedir ve neden kutlanır?

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? - Sayfa 2

PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

Paskalya Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayram olarak biliniyor. Bayramda İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişi kutlanır. 

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? - Sayfa 3

Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık olarak Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan dönemdir. Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlanan Paskalya Günü ise, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır.

Paskalya ne demek? Paskalya kimlerin bayramı? Paskalya nasıl kutlanır? - Sayfa 4

PASKALYA NE ZAMAN?


2020 yılında Paskalya 12 Nisan 2020 Pazar gününe denk gelecek. Renkli yumurtalarla sembolleşen Paskalya süresince Hristiyan alemi kutlamalarını gerçekleştirecek.