Anasayfa /  Dünya

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında bir kişi silahla ateş açtı. Paris 10’uncu bölgedeki saldırıda iki kişi öldü, ikisi ağır dört kişi yaralandı.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2022 15:56

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında bir kişi silahla ateş açtı. Paris 10’uncu bölgedeki saldırıda iki kişi öldü, ikisi ağır dört kişi yaralandı.

Le Parisien’in aktardığına göre Paris 10’uncu bölgede Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında 70’li yaşlarında bir kişinin düzenlediği silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre iki kişi öldü, ikisi ağır dört kişi yaralandı.

AFP’ye konuşan bölge esnafı bir kişinin sokakta ateş açtığını ve bunun üzerine çevredekilerin kendilerini dükkanlarına kilitlediklerini söyledi.

Saldırgan Fransa vatandaşı

Saldırgan polis tarafından gözaltına alınırken, saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Merkezin hedef alınıp alınmadığına dair net bir bilgi yok. Bir seyahat firmasında şoför olarak çalıştığı belirlenen saldırganınsa 69 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğu kaydedildi.

Olaya müdahale eden Paris emniyet biriminin Twitter hesabındaki paylaşımda, saldırıya karışan bir kişinin gözaltına alındığı bildirilerek, çevredekilerin bölgeden uzak durması istendi.

Saldırganın suç kaydı

Fransa merkezli BFMTV’de saldırganın daha önce iki cinayet girişiminde bulunduğu ve 2021’de 2’inci bölgedeki bir göçmen merkezine kılıçla saldırdığı bildirildi.

Paris belediye başkanından açıklama
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da 10’uncu bölge hükümet binasında bir psikolojik destek birimi açılacağını bildirdi.

Paris 10’uncu Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard’sa gazetecilere verdiği bilgide, “Elimizdeki bilgilere göre saldırı merkezin içinde oldu. Yakınındaki bir restoranda ve kuaför salonunda da silah atışları devam etti” dedi.

Yorumlar