Anasayfa /  Foto Galeri

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı!

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir yeni bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! ABD’de yapılan bir yeni bir araştırmada, yıllık hane geliri ile ruhsal durum arasındaki ilişki ölçüldü. Sonuçlarda, yılık hane halkı geliri geliri 85 bin doların (yaklaşık 630 bin TL) üzerinde olan insanların, diğerlerinden önemli ölçüde daha az depresyon, endişe ve üzüntü gibi olumsuz ruhsal durumlardan etkilendiği görüldü.

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! - Sayfa 1

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir yeni bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! 

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! - Sayfa 2

Paranın mutluluğu satın alamayacağı yüzyıllardır kullanılan bir deyiş... Ancak ekonomistler modern araştırma tekniklerinin ortaya çıkışından bu yana, duruma ilişkin farklı sonuçlar alıyor.

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! - Sayfa 3

ABD’de yapılan bir yeni bir araştırmada, yıllık hane geliri ile ruhsal durum arasındaki ilişki ölçüldü. Sonuçlarda, yılık hane halkı geliri geliri 85 bin doların (yaklaşık 630 bin TL) üzerinde olan insanların, diğerlerinden önemli ölçüde daha az depresyon, endişe ve üzüntü gibi olumsuz ruhsal durumlardan etkilendiği görüldü.

Parayla saadet oluyormuş! Yapılan bir araştırmada mutluluğun parayla satın alınabileceği kanıtlandı! - Sayfa 4

ABD'li ekonomist Richard Easterlin, 1974'te yaptığı bir çalışmada daha yüksek kişi başına düşen milli gelirin daha yüksek mutluluk getirmediğini ortaya koydu ve günümüze kadar süren büyük bir tartışmayı tetikledi. Ancak yapılan son çalışmalar bunun doğru olmadığını gösteriyor.