Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması!

ABD ile vize krizi sonrasında dolar kuru ve altın fiyatları fırlayınca Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması geldi. Dolar kurundaki artış sonrasında Merkez Bankası 'döviz likitidesi' sorunu yok mesajı verdi. Peki dolar, uero ve altında son durum ne?

Abone ol
Abone ol 09 Ekim 2017 11:35

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi sonrasında piyasalarda ve dolarda yaşanan hareketlilik üzerine Merkez Bankası'ndan son dakika açıklama geldi.





Merkez Bankasından yapılan açıklamada, "Döviz likiditesi ile ilgili bir sıkıntı yok" vurgusu yapıldı. Merkez Bankası son dakika duyurusunda "Kurdaki hareket jeopolitik endişelerden kaynaklı. Kurdaki hareket geçici bir etki olabilir" denildi.





Dolar kuru yükseldi borsada sert düşüş : Türk Lirası (TL), Türkiye ve ABD’nin karşılıklı vize başvurularını askıya almasının ardından yüzde 3'e yakın değer kaybetti. Dolar güne 3,70 TL'nin üzerinde başladı... Borsada da sert kayıplar var. Endeks 100 bin seviysene kadar geriledi.





Altın tüm zamanların rekorunu kırdı : Dolar ile birlikte altın fiyatları da fırladı. Tüm zamanların rekorunu kıran altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Çeyrek altın 250 lira, Cumhuriyet altını da 1.020 liradan satılıyor.


Yorumlar