Anasayfa /  Ekonomi

Kabineden sonra dolar ne kadar oldu? Kabinenin dolara etkisi… (10.07.2018)

Yeni kabinenin açıklanmasından önce 4.60 seviyelerinde olan dolar/TL 4.74'ü aştı. Euro/TL ise 5.50'nin üzerine çıktı. Yeni güne de 4.72'nin üzerinde başlayan kur, daha sonra 4.68'li seviyelere kadar geriledi.

Abone ol
Abone ol 10 Temmuz 2018 08:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin Hazine ve Maliye Bakanı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank olurken, son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı olarak kabineye girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına eski Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanlığına ise Albaraka Türk Katılım Bankası, BİM AŞ ve Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’de yönetim kurulu üyeliklerini sürdüren Bekir Pakdemirli getirildi.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 4.6857/4.6874 seviyesinde bulunuyor. Euro/TL ise 5.5039/5.5079'dan işlem görüyor.

Gelişmekte olan benzer para birimlerinde dün genel olarak dolar karşısında değer kazancı yaşanıyordu.Bankacılar TL'de sert değer kayıplarının kabinede ekonomi yönetiminde piyasaların beklentileri paralel atama olmaması nedeniyle yaşandığını belirttiler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek görevine resmen başlamasının ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesini kamuoyuna açıkladı.

ALBAYRAK, HAZİNE VE MALİYE BAKANI OLDU

Erdoğan yeni kabinede bir cumhurbaşkanı yardımcısı ile 16 bakan bulunacağını ve parlamentodan 4 ismin yeni kabinede yer alacağını belirtirken, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak Berat Albayrak'ın görevlendirilmesi dikkat çekti.

Erdoğan yeni kabinenin açıklanmasının ardından yeni modelde kurulacak olan kurulların ve ofislerin atamalarını da en kısa sürede yapacaklarını belirtti.

Üst düzey bir bankacı TL'deki değer kaybına ilişkin, “Ekonomi yönetiminde teknokrat bir isim göremiyoruz” dedi.

Piyasalar ise yeni sistemde bakanlıklara, kurullara hangi isimlerin getirileceği, ekonomiden sorumlu bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olup olmayacağı, olursa hangi ismin bu görevi üstleneceğine odaklanmış durumdaydı.


Yorumlar