Anasayfa /  Ekonomi

Altın tepki alımıyla yükseldi! Kapalıçarşı altın fiyatları

Gram altın 221,7 lira, çeyrek altın 364 lira ve Cumhuriyet altını 1.481 liradan işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol 19 Ekim 2018 10:57

Gram altın 221,7 lira, çeyrek altın 364 lira ve Cumhuriyet altını 1.481 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları dün, dolar kuru ile ons altın fiyatlarındaki değer kazançlarına paralel yükseliş eğiliminde hereket ederken gram altın fiyatı günü 222 liradan tamamladı.

Gram altın fiyatı bugün güne yatay başlamasının kapanış fiyatının hemen altında başladı. Gram altın fiyatı 221,7 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı 359 liradan alınırken 364 liraya satılıyor. Cumhuriyet altın fiyatı da 1,439 liradan alınırken 1,481 liradan satılarak işlem görüyor.

Uzmanlar, bu hafta dolar kurunun TL karşısında sert düşüşler yaşadığını ve gram altın fiyatının bu durumdan olumsuz etkilenerek 9 haftanın en düşük seviyesi olan 216,9 liraya kadar gerilediğini belirttiler. Altın fiyatları dün ise gelen tepki alımlarıyla yükseldiğini ifade eden uzmanlar teknik açıdan gram altın fiyatının 220 lira seviyesinin destek, 227 liranın ise direnç konumunda olduğunu kaydettiler.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta yayımlanan toplantı tutanaklarında faiz artırımına ilişkin beklentileri yükseltmesi sonrası ABD tahvil faizleri de bu duruma bağlı olarak yükseldi. Uzmanlara, Fed tutunaklarından sonra ons altının fiyatında geri çekilmeler görüldüğünü belirtirken Çin borsasında satışların devam etmesi, İtalyan tahvillerinden kaçışların hızlanması gibi nedenler tekrar altın talebinin artmasına neden olduğunu belirttiler.

Yatırımların güvenilir liman olarak altına yöneldiğini ifade eden uzmanlar ons altında 1.225 doların destek, 1.235 doların ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.


Yorumlar