Anasayfa /  Ekonomi

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor!Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatları, haftanın ilk günü Borsa İstanbul'un açılışından bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor.

Abone ol
Abone ol 08 Ekim 2018 17:34

Altın fiyatları, haftanın ilk günü Borsa İstanbul'un açılışından bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor.

Altın fiyatları, 3 Ekim Çarşamba gününden bu yana aşağı yönlü bir grafik çiziyor. FED'in faiz kararı, enflasyon rakamları, Rahip Brunson'ın tahliyesine yönelik beklenti ve ABD tarım dışı istihdam verileri altın fiyatları açısından güncel ve kritik veriler olarak ön planda. 

Analistler; altının son 1 aylık grafğini değerlendirirken 5 Eylül'den bu yana düşüş eğilimi gözlemleniyor. Buna ek olarak dalgalı bir grafik gözlemliyor.

Altının son 10 günlük grafiği güncel gelişmelerin fiyatlardaki yansımalarını değerlendirmek açısından daha değerli bir metrik olabilir. 5 Ekim'den bu yana gerilediği gözlemlenen gram altın fiyatlarında grafiği okumak, gelişmelerin bu değerli madeni hangi yönde etkilediğini çözümleyebilmek açısından son derece kritik.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kısa süre de olsa yukarı yönlü bir yükselişe geçen gram altın fiyatlarında Rahip Brunson'ın tahliyesine yönelik beklentiler de dengelenme açısından etkili oldu. 

ABD tarım dışı istihdam verileri, altın fiyatlarını etkileyen bir başka veri olarak öne çıkıyor. Veriler her ne kadar beklentileri karşılayamasa da altın üzerinde bir baskı oluşturduğu değerlendiriliyor.

Güne 237 seviyesinden başlayan gram altın fiyatları, şu dakikalarda 234 bandına doğru çekilmiş durumda. Çeyrek altın 373 TL alış, 382 TL satış seviyesinden işlem görüyor. ONS altında ise 1186.09 TL alış, 1186.19 TL satış fiyatı görülüyor.  


Yorumlar