Anasayfa /  Ekonomi

Altın fiyatları son durum! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar?

Altın fiyatları haftanın son gününe yükselişle başladı. Kapalıçarşı'da çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? İşte altın fiyatları son durum...

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2018 11:24

Altın fiyatları haftanın son gününe yükselişle başladı. Kapalıçarşı'da çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? İşte altın fiyatları son durum...

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Merkez Bankası PPK toplantısında politika faiz kararını sabit tuttuğunu açıklaması ile dün dolar kuru ve ons altın fiyatında yaşanan değer kayıplarıyla günü 223,1 liradan tamamlamıştı.

Gram altın fiyatı, yeni güne ise yükselişle başladı. Bugün akşamki kapanışa göre yüzde 0,22 oranında prim ile 223,6 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı 360 liradan alınırken 365 liraya satılıyor. Cumhuriyet altını da 1,463 liradan alınırken 1,493 liraya satılarak işlem görüyor.

Uzmanlar, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gerçekleştirdiği Para Politikası Kurul toplantısında beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmemesinin dolar/TL fiyatında düşüşlere neden olduğunu belirterek, piyasada yaşanan bu gelişmenin altın fiyatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Dolar kuru fiyatının TL karşısındaki düşüşlerinin devam etmesinin gram altın fiyatındaki düşüşleri hızlandıracağını bildiren uzmanlar, teknik açıdan bakıldığında gram altın fiyatında 220 liranın destek, 228 liranın ise direnç konumuna geldiğini kaydetti.


Yorumlar