Anasayfa /  Yaşam

Özgecan Aslan'ın ölümünün 5. yılı ! Acı hala taze... Özgecan Aslan kimdir?

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin sembol ismi Özgecan Aslan aramızdan ayrılalı 5 yıl oldu. Peki Özgecan Aslan kimdir? Özgecan Aslan nasıl öldürüldü?

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 12:20

Türkiye'yi sarsan cinayetin üzerinden 5 yıl geçti.  

Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ailesi, her gün aynı acıyı yaşıyor.

Psikoloji 1. sınıf öğrencisi olan Özgecan Aslan 11 Şubat 2015'te okuldan arkadaşlarıyla birlikte çıkarak eve dönme üzere minibüse bindi. O gün cep telefonu arızalı olan Özgecan arkadşaının telefonundan ablasına "Annem merak etmesin 20'de Mersin'de olacağım'' yazılı bir mesaj gönderdi.

Sürücü Suphi Altındöken araçta tek kalan genç kıza cinsel saldırıda bulunmak istedi dirençle karşılaşınca da Özgecan'ı biçaklayarak öldürdü.

Suphi Altındöken ''canavarca hisle öldürme" babası ve arkadaşı ise "suça yardım ve yataklık"tan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'daki cezaevinde olan baba-oğul bulundukları cezaevinde silahlı saldırıya uğradı.  Saldırıda Suphi Altındöken öldü, hafif yaralanan babası Necmettin Altındöken ise hala cezaevinde.

Özgecan Aslan cinayetin ardından kadına yönelik şiddetin sembolü oldu.

Türkiye'nin dört bir yanında eylemler yapıldı. Özgecan'ın ismi o tarihten bu yana hiç unutulmadı.

Özgecan Aslan kimdir? Özgecan Aslan nasıl öldü?

ÖZGECAN ASLAN KİMDİR?
Aslan, 22 Ekim 1995 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde eğitim görüyordu. Söz konusu üniversitesinde yüzde 50 bursu olarak okuyordu. Özgecan'ın annesi Songül Aslan, babası Mehmet Aslan'dır. Ayrıca bir ablası ve bir de erkek kardeşi bulunuyor.

ÖZGECAN ASLAN NASIL ÖLDÜ?
11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan, okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta arkadaşlarıyla birlikte bir alışveriş merkezindeydi ve eve gitmek üzere arkadaşlarından ayrıldı. Böylelikle şehirlerarası sefer yapan bir minibüse biniyor. O andan sonra Aslan'dan haber alamayan ailesi polise ihbarda bulunur. Hakkında kayıp ihbarı bulunan Özgecan'ı arayan jandarma ekiplerinin, yol soran bir minibüsten şüphelenmesi sonucu olay aydınlanmaya başlamıştır.

Şüpheler üzerine minibüs jandarma tarafından aranır ve araçta kan izlerine rastlanır. Araçtaki kişiler yakalansa da sonrasında serbest bırakıldı. Sonrasında araçta bulunan şapkanın Aslan'a ait olduğu tespit edildi, minibüs yeniden incelemeye alındı. Yeniden sorguya alınan Suphi Altındöken, babası ve arkadaşı cinayeti itiraf etti.

Suphi Altındöken ile babası Tarsus'ta kuyumculuk ile ilgilenmiş ancak sonrasında iflas etmeleri üzerine baba ve oğul minibüs şoförü olarak çalışmaya başladı.

Servis güzergahını değiştirdiğini anlayan Özgecan Aslan, şoförle tartıştı ve tecavüz girişiminde bulunan zanlıya biber gazı sıktı. Ancak katil Altındöken, karşı koyan Aslan'ı defalarca bıçakladı, demir çubukla dövdü. Olayı babası ve arkadaşına anlatan servis şoförü, onların da yardımıyla Özgecan'ın bedenini yakmak istediler. Bu sırada Aslan, tırnakları ile zanlının yüzünü yaraladı, katiller DNA kalıntılarından kurtulmak için ellerini kestiler. Üç kişi olay yerine döndüler ve Özgecan Aslan'ın cesedini ormanda ateşe verdiler. Genç kızın cansız bedeni 12 Şubat 2015 günü Cinderesi yatağında yüzünün ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulundu.

ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLLERİNE VERİLEN CEZALAR EMSAL OLDU
Özgecan Aslan'ın katilleri olan 3 sanığa verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla da benzer davalarda emsal oldu. Sanıklar Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 yıl hapis cezası verildi.


Baba Necmettin Altındöken'in de polis kayıtlarında kaçakçılıktan sabıkası olduğu ve kısa süre önce bir trafik kazasına karıştığı belirlendi. Mahkemeye çıkarılan 3 zanlı ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suphi Altındöken ise Adana Kürkçüler E tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda öldü.

 

 

Yorumlar