Anasayfa /  Foto Galeri

Özel sektör bayram tatili kaç gün? Özel sektör idari izinli sayılır mı? İşte yanıtı

Milyonlarca kişi Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile Kurban bayramı tatilinin idari tatil ile birlikte 9 gün olacağı açıklandı. Özel sektör çalışanları da kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını araştırmaya başladı. Peki, özel sektör bayram tatili kaç gün? Bayram tatili idari izin mi? Kurban bayramı tatili kimleri kapsıyor? Bayram tatili kimlere 9 gün? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde...

Özel sektör bayram tatili kaç gün? Özel sektör idari izinli sayılır mı? İşte yanıtı - Sayfa 1

2022 Kurban bayramı tatili 9 gün mü?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi.

Özel sektör bayram tatili kaç gün? Özel sektör idari izinli sayılır mı? İşte yanıtı - Sayfa 2

Özel sektör çalışanlarına Kurban bayram tatili kaç gün?
2022 Kurban Bayramı erifesi 8 Temmuz Cuma günüdür. Cuma gnü tüm çalışanlar yarım gün iznlidir. Kurban bayramı başlangıç tarihi ise 9 Temmuz Cumartesi günüdür. Kurban bayramı 10-11 ve 12. günün ardından sona eriyor. Kurban bayramı 2022 yılında 4.5 gün tatildir.

Özel sektör bayram tatili kaç gün? Özel sektör idari izinli sayılır mı? İşte yanıtı - Sayfa 3

Özel sektöre bayram tatili 9 gün mü?
Kurban bayramı 1. günü 9 Temmuz Cumartesi günüdür. Kurban Bayramı 4. günü ise 12 Temmuz Salı günüdür. Yani normal şartlarda vatandaşlar 4 gün bayram tatili yaptıktan sonra Çarşamba günü iş başı yapacak.

Özel sektör bayram tatili kaç gün? Özel sektör idari izinli sayılır mı? İşte yanıtı - Sayfa 4

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı