Anasayfa /  Politika

ORC'nin Son Ankara Yerel Seçim Anketinde Ankaralı kimi seçti? Mansur Yavaş'a yakın bir rakip var mı?

Yaklaşan yerl seçimlerle birlikte büyük şehirler için adaylar konuşulmaya başlandı. Konuşulan adaylar ve muvcut başkanlar için anketlerde yapılmaya başlandı. ORC Araştırma’nın paylaştığı son anket çalışmasına göre Ankaralıların yüzde 46,6’sı “Mansur Yavaş’a oy veririm” diyor. Buna en yakın orana sahip isim ise Melih Gökçek’in oğlu AKP'li Osman Gökçek. İşte ORC'nin Son Ankara Yerel Seçim Anketindeki çarpıcı sonuçşar

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2023 08:58

ORC'nin Son Ankara Yerel Seçim Anketinde Ankaralı kimi seçti? Mansur Yavaş'a rakip var mı?

ORC Araştırma, “Yerel Seçim Oy Verme Eğilimleri/Ankara” adlı çalışmasının sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı.

12-16 Kasım tarihlerinde yapılan ankette 5 bin katılımcıya 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen isimlere oy vermeyi düşünüp düşünmedikleri soruldu.

Buna göre ankete katılanların yüzde 46,6’sı mevcut CHP’li başkan Mansur Yavaş’a oy vereceğini belirtti. Yavaş’ı yüzde 40,8’le eski başkan Melih Gökçek’in kendisi gibi Ak Part’li olan oğlu Osman Gökçek takip etti.

 Bu iki ismin arkasından Ak Parti’li Turgut Altınok yüzde 34,2 ile ikinci, İYİ Partili Kürşad Zorlu yüzde 27,2 ile üçüncü geldi.

Birkaç gün önce İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker’in oranı ise yüzde 22,4 olarak ölçüldü. Beker aynı zamanda seçmenlerin en fazla “oy vermem” dediği isim oldu. Beker’i bu alanda Kürşat Zorlu izledi.

Yorumlar