Anasayfa /  Foto Galeri

Optimar'dan son seçim anketi! Dikkat çeken sonuçlar

Kamuoyu araştırma şirketi Optimar, ocak ayında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, AK Parti yüzde 42,2 oy alırken en yakın rakibi CHP yüzde 24,2 oy aldı. Katılımcılara "Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerimiz için yapılan operasyonları nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Yüzde 50'lik kesim harekatı olumlu buldu.

Optimar'dan son seçim anketi! Dikkat çeken sonuçlar - Sayfa 1

Optimar Araştırma tarafından 26 ilde yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette AK Parti yüzde 42,2 oy alırken, yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve parti kurması beklenen Ali Babacan toplamda yüzde 1,5 oy aldı. Vatandaşlardan ise İdlib'deki operasyona büyük destek geldi.

Optimar'dan son seçim anketi! Dikkat çeken sonuçlar - Sayfa 2

SON ANKETE GÖRE SADECE İYİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALDI
Optimar, son yaptıkları anket verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre, yükselişini sürdüren AK Parti, yüzde 42, 2, CHP yüzde 24,2, MHP yüzde 11,2, HDP yüzde 10,4 oy alıyor. İYİ Pati ise 9,2 oy oranıyla baraj altında kalıyor.

Optimar'dan son seçim anketi! Dikkat çeken sonuçlar - Sayfa 3

DAVUTOĞLU VE BABACAN YÜZDE 1,5 OY ALDI
Araştırmada; Ahmet Davutoğlu'nun partisi yüzde 1 oy alırken, parti kurması beklenen Ali Babacan ise 0,5 oy oranına sahip. Ankette diğer partileri tercih edenlerin orası ise yüzde 1,3.



Optimar'dan son seçim anketi! Dikkat çeken sonuçlar - Sayfa 4

İDLİB OPERASYONUNA DESTEK YÜZDE 50
Katılımcılara, "Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerimiz için yapılan operasyonları nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 50'si harekatı olumlu bulurken yüzde 31,6'sı olumsuz karşıladı.