Anasayfa /  Ekonomi

OPEC ülkeleri anlaşamadı, petrol fiyatları düşüşte

OPEC ülkeleri anlaşamadı, petrol fiyatları düşüşte

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2016 15:37

OPEC ülkeleri anlaşamadı, petrol fiyatları düşüşte

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol üretim düzeyini dondurma konusunda anlaşamadı, fiyatlar tekrar düşüşe geçti. OPEC üyesi ülkelerin enerji bakanları, 17 Nisan'da petrol üretiminin belli seviyede tutulmasını görüşmek için Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi. Taraflar, petrol üretimin dondurulması konusunda anlaşamadı. Toplantının ardından gözler petrol fiyatlarına çevrildi. Görüşmede bir sonuca varılamaması üzerine petrol fiyatı düşüşe geçti. Brent petrolün varil fiyatı 12 Nisan'da 45,69 dolara yükselerek geçen haftayı 43,10 dolar ile kapamıştı. Son gelişmelerden etkilenen fiyatlar 41,27 dolara kadar geriledi.

RUBLE DEĞER KAYBEDİYOR

Petrol fiyatlarının düşüşü Rus rublesini de olumsuz etkiledi. Geçen hafta dolar 65,8 rubleden işlem görerek haftayı 66,4 ruble ile kapatmıştı. Moskova Borsası'nda hafta başında 67,9 rubleden işlem gören dolar 68,8 rubleye kadar yükseldi. Öğlene doğru dolar biraz gerileyerek 67,7 rubleden işlem görmeye devam ediyor.

'GÖRÜŞMELER DEVAM EDEBİLİR'

Rusya'nın OPEC'teki daimi temsilcisi Vladimir Voronkov'a göre, görüşmeler devam edecek . Voronkov, Suudi Arabistan ve İran'ın pozisyonlarının görüşülmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söylemişti.

SUUDİ ARABİSTAN TOPLANTIYI UZATTI

17 Nisan'da yapılan toplantı 6,5 saat sürmüştü. İddiaya göre Suudi Arabistan, anlaşmada tüm ülkelerin yer alması gerektiğini talep ederek İran'ın da toplantıya katılmasını istedi. Kendisine uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından İran, üretimi eski seviyede tutacağını açıklayarak toplantıya kimseyi göndermemişti.

Yorumlar